A Wolfsburg ellen általában előny a hazai pálya

Szerző: | 2019. nov. 01. | Beharangozó

A kupa továbbjutás után szombaton máris újabb bajnoki vár a BVB-re. A Dortmund rendre sokgólos, izgalmakkal teli mérkőzéseket játszik a Wolfsburggal, amelyeknek végén rendszerint a hazai csapat örül.

Kis túlzással tíz perc futballal lőtte tovább magát a Borussia a Német Kupa legjobb tizenhat csapata közé, s bár a játék ezúttal sem volt feltétlenül szemkápráztató, a Mönchengladbach ellen aratott siker mégis komoly gátakat szakíthat át a játékosok fejében – persze, ebben reménykedünk hetek óta. Az mindenesetre mindenképpen javíthat a csapat morálján, hogy hátárnyból sikerült nyernie, ráadásul egy olyan Wolfsburgot fogad szombaton a Signal Iduna Parkban, amely alaposan beleszaladt a késbe a Lipcse ellen a kupában.

Az élcsapatok sorozatos bukdácsolásának köszönhetően november elején még mindig csak öt pont a különbség a Bundesliga első és tizedik helyezettje között, ezen a hétvégén ráadásul a felsőházi alakulatok közül többen is egymással néznek farkasszemet – ilyen lesz az ötödik Borussia és a negyedik Wolfsburg összecsapása is. A Farkasok kifejezetten jól kezdték a szezont, az utóbbi hetekben viszont elkerülték őket a sikerek, a Lipcsétől elszenvedett 6-1-es kupavereséget megelőzően október elején tudtak utoljára nyerni a bajnokságban és az Európa-ligában is nyeretlenek maradtak ebben az időszakban.

A Dortmund idén még veretlen a Signal Iduna Parkban, minden sorozatot figyelembe véve hét mérkőzéséből két döntetlen mellett ötöt megnyert, s ha mindez nem lenne elegendő, legutóbbi 29 hazai találkozóján mindig szerzett legalább egy gólt a csapat – ezzel folyamatosan klubrekordot épít.

Lucien Favre-nak ezúttal is megnehezíthetik a dolgát a sérülések a csapat összeállításakor, Marco Reus továbbra is izomproblémákkal küzd, míg Mats Hummels vírusfertőzés miatt hagyta ki a kupameccset és egyelőre kérdéses, hogy hadra fogható lesz-e szombaton. Bár Marcel Schmelzer már felépült sérüléséből, a fizikai állapota egyelőre nem teszi lehetővé, hogy visszatérjen a csapatba. Jó hír ugyanakkor, hogy Paco Alcácer szerdán már leülhetett a kispadra, így jó esély mutatkozik a spanyol támadó játékára. A Wolfsburgot sem kerülik a sérülések, Casteels, Camacho, Ginczek, Klinger, Mehmedi és Schlager sem játszhat a Signal Iduna Parkban.

A Borussia legutóbbi nyolc Wolfsburg elleni mérkőzésén nem szenvedett vereséget, hét győzelem és egy döntetlen a mérlege a fekete-sárgáknak, a 21-3-as gólarány pedig egészen tekintélyt parancsoló. A legutóbbi öt randevú alkalmával a Farkasok még csak gólt sem tudtak szerezni a BVB ellen. Hazai pályán egyébként is imponáló a csapat mérlege a zöldek ellen, a felek legutóbbi tizenegy dortmundi találkozása során csupán egyetlen vendég siker született. Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy az utóbbi hetekben nem megy a játék a csapatnak, így a statisztikák aligha számítanak bármit is.

Lucien Favre együttese hat mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ennek azonban nem örülhet felhőtlenül, hiszen több bosszantó döntetlen is becsúszott. Ami szintén figyelemre méltó, hogy a Wolfsburg fantasztikusan védekezik ebben a szezonban, – már ami a Bundesligát illeti, csupán 5 gólt kaptak az eddigi kilenc mérkőzésükön, a korábbi rekordjuk kilenc kapott találat volt ugyanennyi idő alatt a bajnokság elején.

A Borussia Dortmund-Wolfsburg találkozót szombaton 15.30-tól rendezik a Signal Iduna Parkban, a mérkőzést Tobias Welz vezeti.