Kapuzárás 270 perc óta – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2019. nov. 02. | Klubhírek

A BVB a második játékrészre feljavult, és legutóbbi öt hazai mérkőzéséből immáron négyet győzelemmel zárt az idei bajnokságban. A kapuralövési arány 5:6 volt a félidőben, a végére ez 12:6-ra módosult. A mérkőzés érdekességei következnek.

Stabil hátország: Több, mint két év után először a Borussia Dortmund három egymást követő bajnokin is kapott gól nélkül zárt (Gladbach 1-0, Schalke 0-0, Wolfsburg 3-0).

Kulcsfigura: Achraf Hakimi a 17 dortmundi kísérletből kilencben volt érintett. Négyszer saját maga lőtt kapura, további öt alkalommal előkészített, beleértve a Thorgan Hazardnak adott gólpasszát is. A legtöbb ívelés is az ő nevéhez fűződik (4), a leggyorsabb (34 km/h) és legtöbb (44) sprinttel is ő büszkélkedhet.

Első gól: Thorgan Hazard, aki neve mellett már most öt gólpassz szerepel, ezúttal első tétmeccsen jegyzett gólját szerezte a Borussia Dortmundban. Emellett elő is készített egy találatot, így két gólban is hathatósan közreműködött. 32 Bundesliga-góljából 14 (44%) volt eddig nyitógól a mérkőzéseken.

Gyorsított tempó: Raphael Guerreiro az idei bajnokságban második gólját jegyezte, ami már most annyi, mint a tavalyi kiírásban szerzettek – akkor 23 mérkőzésre volt szüksége ehhez.

Leghosszabb veretlen széria 2019-ben: A Borussia Dortmund hétre növelte veretlen meccsei számát a Bundesligában, ami a leghosszabbjuk a 2019-es naptári évben.

Kedvelt ellenfél: Legutóbbi kilenc mérkőzésén veretlen maradt a bajnokságban a Wolfsburg ellen a Dortmund, 8 győzelem és 1 döntetlen a mérleg. Az alsó-szásziak ellen ráadásul hat mérkőzés óta gólt sem kaptak, ami a valaha volt leghosszabb szériája a BVB-nak minden klub ellen figyelembe véve.

Erős állóképesség:
Mo Dahoud 9,7 km-t teljesített a 70. percben esedékes cseréjéig, ami mindenki másénál több. Összességében a Dortmund közel 2,5 km-rel teljesített többet a Farkasoknál (118,95 kontra 116,44).

Továbbra is veretlen: Marwin Hitz 11. alkalommal lépett pályára a BVB mezében, a mérlege 10 győzelem és egy döntetlen, a múlt heti Revierderbyről.

Büntető: Mario Götze második alkalommal lőtt büntetőt a Bundesligában, és 100%-os a mérlege. Az első pontrúgása 2013 februárjában történt a Mönchengladbach ellen, az 1-1-re zárult találkozón.

Mérföldkő: Lukasz Piszczek 300. Bundesliga bajnokiját teljesítette, amivel kéz a kézben jár Robert Lewandowskival lengyel vonalon (a csatár is ma lépett 300. alkalommal pályára).

Észlelhető hiányzók: Ez volt az első alkalom, hogy a Bundesligában Witsel és Delaney sem kezdett a Dortmundban, amióta a duó megérkezett 2018 nyarán a csapathoz.

Bíróváltás: Legutóbb 2017 augusztusában volt rá példa a Bundesligában, hogy bírót kellett cserélni, akkor Dr. Felix Brych nem tudta vállalni a Köln-Hamburg találkozót. Tobias Welz-cel is megtörtént már a bajnokságban, sérülés miatt kellett cserélni egy dortmundi mérkőzésen. Ez 2015. október 31-én volt, akkor a Dortmund 3-1-re nyert.

Megtört Farkasok: A Wolfsburg első vereségét szenvedte el az idei bajnokságban, és először kapott egy gólnál többet.