“Egy üveg vörösbor, majd a fókusz átkerül az Interre” – interjú Lucien Favre-el

Szerző: | 2019. nov. 03. | Interjúk, Sajtószoba

Lucien Favre úgy töltötte 62. születésnapját, mint bármelyik másikat az irodában. De ahogy analizálta a Wolfsburg elleni meccset, és míg készül az Internazionale ellen, addig biztos, hogy egy üveg vörösborral hangolódik és pihen.

Lucien Favre a mérkőzésről:
Kemény mérkőzés volt, az első félidő nehezen alakult számunkra. A második játékrészben sokkal jobban játszottunk, és gyorsabbak is volt, kevés labdaérintéssel és jó mozgásokkal játszottunk. Sok gólszerzési lehetőségünk volt, melyekből párat elhibáztunk. Személy szerint nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, különösen annak fényében, hogy a Wolfsburg előtt nagyon kevés lehetőség adódott a második játékrészben.

… Marco Reusról:
Nem tudok pontos választ adni erre a kérdésre. Jelen pillanatban nem tudjuk pontosan, mi is a probléma. Kapott egy rúgást, ami után nem tudta folytatni a játékot.

… arról a kérdésről, hogy miként tölti a születésnapja további részét:
Egy üveg vörösborral – utána az Interre fókuszálok.

… Roman Bürkiről:
Pénteken visszatért az edzésbe. Jól sikerült, de utána nagyon, nagyon fáradt volt, mivel előtte meghűlt egy pár napra – meglátjuk, hogy alakul. Sokat javult a helyzet az elmúlt napokban, de megvárjuk, amíg teljesen egészséges lesz.

… arról a kérdésről, hogy az Inter elleni meccs vezérelte-e abban, hogy öt poszton is cseréljen a kezdő 11-ben a Wolfsburg ellen:
Nem igazán, ez a terv része volt, hogy rotálunk. A Gladbach ellen is hat poszton változtattunk a Schalke elleni meccshez képest, ez most öt fő volt. Cserélések nélkül nem is tudunk létezni úgy, hogy hetente többször is játszunk. Nem sok játékos van, aki három egymást követő meccsen képes 100%-ot nyújtani. Éppen ezért nagy öröm, hogy tudunk változtatni. Ez most jól működött, és a továbbiakban is tervezzük ezt. Most van két mérkőzésünk még a szünet előtt, majd további nyolc karácsonyig. Folytatni fogjuk a rotációt.

… Thorgan Hazard teljesítményéről:
Nagyon, nagyon elégedett vagyok a góljával és gólpasszával is. Már eddig is öt gólpasszig jutott. Lassan, de biztosan kezdi megtalálni a pozícióját. Tud játszani a bal oldalon, tud a jobbon is, képes hamis kilencesként és csatárként is teljesíteni. A csapatnak mindig jó, ha vannak ilyen sokoldalú játékosai.