Igazi megtiszteltetés – Joachim Deckarm először járt BVB meccsen

Szerző: | 2019. nov. 04. | Klubhírek

A maga korában Joachim Deckarm a világ egyik legjobb kézilabda-játékosának számított. Ő vezette ki Nyugat-Németországot az 1978-as Világbajnokságra, és a VfL Gummersbach-kal háromszoros német bajnok volt, valamint két európai címet is bezsebelt. Immáron 40 éve, hogy egy tragikus sportbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült. Szombaton azonban teljesült egy álma: Deckarm kedvenc klubját először láthatta a stadionban személyesen.

“Boldog vagyok!” – mondta a 65 éves Joachim a fogadtatásán, aki nehezen találta a szavakat, de az emlékei a BVB és Dortmund kapcsán továbbra is kristálytiszták. A Westfalenhalléban, egy kőhajításnyira a Signal Iduna Parktól ünnepelte legnagyobb sikereit klubszinten. A Kuppelbau volt a VfL Gummersbach második otthona a klub nagy európai mérkőzésein. Ebből az okból, valamint abból kifolyólag, hogy az ifjúsági klub színei is sárga-feketék voltak, Deckarm már a kezdetektől szimpatizált a BVB-val.

“Nem tudom elhinni, ez igazi megtiszteltetés.” – mondta Joachim Deckarm a Wolfsburg elleni kezdőrúgást megelőzően. Andreas Heiermann, a BVB Kézilabda részlegének feje és André Fuhr edző egy mezzel ajándékozták meg őt, amin a 11-es szám szerepel – ez a legendás szám, amit ő is viselt. Pár nappal 25. születésnapja után egy európai bajnokságon játszott Deckarm Tatabányán, amikor egy ellenfelével ütközve beütötte fejét a padlóba, ami komoly sérüléseket okozott neki.