Hazai pályán hengerelt a Dortmund – a Düsseldorf volt a vendég

Szerző: | 2019. dec. 08. | Összefoglalók

A Bundesliga 14. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán fogadta a Fortuna Düsseldorf csapatát. A mérkőzés érdekessége, hogy a BVB a klub 110. születésnapjára készített teljesen fekete szerelésben lépett pályára, melyek egyébként a megjelenést követő 3 órában teljesen elfogytak az üzletek és webshopok polcairól. A kiesés ellen menekülni próbáló Düsseldorf az előző hétvégén Sinsheimben játszott döntetlent a Hoffenheim vendégeként.

Favre nem számíthatott a hétvégén a védelemben Schmelzerre és Hummelsre sem – utóbbi eltiltás végett- , ahogyan a dán különítmény is teljes egészében betegszabadságon volt Delaney és Larsen személyében, de a kispadra legalább már leülhetett a 3 hónapja egyhuzamban 90 percet a pályán nem töltő Paco Alcacer.

Amúgy srácok, 380 nap után írok újra cikket a DortmundFanatics-re, szóval megértéseteket köszönöm, ha esetleg a színvonal nem a megszokott. :D Ja, és nem, nem most jöttem vissza divatdrukkerkedni, csupán a szerkesztőség két legendája épp egyéb elfoglaltságukat végzik, így leakasztottam a szögről az egykori billentyűzetemet… :D

Egyel kevesebb hiba, mint próbálkozás

A Borussia már az első félidőben dominált és 74%-ban birtokolta a labdát, azonban a 11 lövésből csupán 3 talált kaput. A 9. perc végén Reus lövését ütötte ki bravúrral Steffen kapus, majd a 41. percben már tehetetlen volt, amikor is Akanjitól indult a dortmundi csocsó, melynek végén Reus gurított a kapuba 10 méterről, 1-0. Az első félidőben egyébként a Düsseldorf egyszer tudott érdemben támadni, de a kontra végén hibáztak, így összességében nem sikerült az első 45 perc során eltalálni Bürki kapuját.

Nehézkesen indult, de kivégzés lett a vége

A szünetben nem tört meg a dortmundi lendület, az 50. percben Guerreiro jelentkezett egy lövéssel, hét perccel később pedig Hazard lépett el Sancho labdájával és tette el mesterien Steffen mellett, 2-0. A Borussia egyre kreatívabban játszott, de elől azért akadtak még hibák a gépezetben. A 61. percben egy már veszettnek vélt támadás végén Sancho célzott, de nem esett nehezére hárítania a vendégek hálóőrének. Másfél perccel később aztán ismét a dortmundi 7-es iramodott meg és kényszerítőzött Marco Reus-szal. Sancho közelről nem hibázott, Steffen pedig ismét tehetetlen volt, 3-0. A 69. percben egy labdaszerzés után Hazard hozta helyzetbe Reust, aki higgadt eleganciával, szellemként kotorta be saját maga második, csapata negyedik gólját, 4-0. Négy perccel később a Düsseldorf megpróbált táamdni, de az eredménye egy dortmundi kontra és a kivégzés lett. Sancho ugratta ki Hakimit, aki 16-oson belül visszaadta a labdát a brit szélsőnek, Sancho pedig könnyűszerrel állította be a végeredményt a kapuját őrizetlenül kényszerülni hagyó Steffen hiányában, 5-0.

A játéknapon a Bayern és a Schalke is vereséget szenvedett, így a Borussia Dortmund a tabella harmadik fokára lépett fel, négy pontra a Lipcse és öt pontra az éllovas Mönchengladbach mögött. Kedden Favre csapata a Prágát fogadja a BL-csoportkörben(amely mérkőzésen több pontot kell gyűjtenie, mint az Internek a Barcelona ellen), majd szombaton Mainzba látogat a Bundesliga következő fordulójának keretein belül.