Ráncfelvarrásra szorul az Union elleni mérleg

Szerző: | 2020. jan. 31. | Beharangozó

A Borussia Dortmund eddig összesen egyszer találkozott az Union Berlinnel a Bundesligában. Erre a mérkőzésre ősszel került sor, az újonc pedig jó nagy adag borsot tört a BVB orra alá.

Akkor persze még nem tudhattuk, hogy a fővárosi gárda kifejezetten masszív bemutatkozó szezont teljesít majd a bajnokságban. Az Union viszont a szezon egyik legkellemesebb meglepetését okozva jelenleg is igen messze áll a kieső helyektől és már több bravúros győzelmet is aratott.

A legfiatalabb a legidősebb ellen

Az előzményekből kiindulva tehát semmiféleképpen nem becsülheti le a Dortmund az Uniont szombaton, ezzel együtt is illene nyerni, már csak azért is, mert az már bebizonyosodott ebben a bajnokságban, hogy minden pontnak hatalmas súlya van.

A BVB jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán, négy ponttal a listavezető Lipcse, hárommal a második Bayern és kettővel a harmadik Mönchengladbach mögött, míg a berliniek a tizenegyedikek. Szombaton a fiatalság és a rutin feszül egymásnak a Signal Iduna Parkban, ugyanis nincs még egy olyan gárda a Bundesligában, amely több 21 év alatti játékost küldött volna pályára a szezonban, mint a BVB. Míg a Dortmundban már hét 21 évnél fiatalabb labdarúgó is lehetőséget kapott, addig az Unioné a liga legmagasabb átlagéletkorral (27.8) rendelkező gárdája.

Hazai pályán kötelező

A Dortmund legutóbbi tíz hazai mérkőzésén nem szenvedett vereséget, és a Mönchengladbach mögött a fekete-sárgáké a második legmagasabb hazai pontátlag, míg az Union legutóbbi négy idegenbeli túrájából hármat is vereséggel abszolvált és mindössze öt pontot szerzett eddig félelmetes otthonától távol. Eddig mindössze a Mainz vendégeként tudtak nyerni, november elején 3-2-es győzelmet arattak.

Ami a sérülteket illeti, Thomas Delaney továbbra sem bevethető, ellenben mindenki más hadra fogható. A szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen nekiszegezték a kérdést Lucien Favre-nak, hogy a bomba formában érkező Erling Haaland ezúttal a kezdő csapatban kap-e helyet, de a svájci tréner erre nem adott választ.

Rendes játékidőben nem megy

Bár a Bundesligában mindössze egyszer találkozott a Borussia és az Union, összességében már három csörtét számlál a közös történelem. Korábban a Német Kupában futott össze két alkalommal a két gárda és akkor mindkétszer a Borussia örülhetett, bár egyik alkalommal sem született döntés a rendes játékidőben – a 2016/2017-es kiírásban tizenegyesek döntöttek, két szezonnal később pedig a kétszer tizenöt perces ráadás.

A Borussia Dortmund-Union Berlin mérkőzést szombaton 15.30-tól rendezik.