A legerősebb rajtot produkáljuk 2013 óta a tavaszi szezonok tekintetében

Szerző: | 2020. feb. 02. | Klubhírek

A győzelemhez kétség sem fért, a különbséghez – ami idén a legnagyobb arányú volt, holtversenyben a Düsseldorf-mérkőzéssel – szintén nem fér kétség. Ez volt az Union Berlin legnagyobb Bundesliga-veresége. A Dortmund 14 alkalommal lőtt kapura, öt pedig a hálóban kötött ki. Emellett a hatékonyság mellett a védelmet is dicséret illeti, hiszen ellenfelünk mindössze négyszer lőhetett, és csak egy ment kapura. A mérkőzés érdekességei következnek.

Gólzápor: Csak a Borussia Mönchengladbach volt képes 15 gólt szerezni a tavaszi szezon első három mérkőzésén idáig, ők 1966/67-ben hajtották végre ezt a bravúrt.

Gólszéria: A BVB három egymást követő bajnokin öt találatig jutott, amire korábban csak a Bayern München (2019. március), az 1. FC Kaiserslautern (1984. február/március) és a Hannover 96 (1965. szeptember, október) volt képes.

Tavaszi repülőrajt: Az elmúlt hét év után először volt képes három győzelemmel indítani a szezon második felét a csapat.

A nap előkészítője: Julian Brandt készítette elő majdnem a felét a Dortmund lövéseinek (14-ből 6-ot), valamint két gólpasszt is adott egy mérkőzésen, először a BVB mezében.

Hazai erő: A Borussia Dortmund az egyetlen csapat a Bundesligában, amelyik hazai pályán nem szenvedett vereséget, a lehetséges 30 pontból 24-et szereztek meg közönségük előtt.

Egyéni rekord: Axel Witsel negyedik bajnoki találatát szerezte – ez pontosan annyi, amennyit az előző idényben tudott szerezni.

A hatékonyság királya: Két lövés, két gól, nyolc lövésből hét gól (mind bal lábbal) a Bundesligában, ami Erling Haaland esetében 88%-os hatékonyságot jelent. Mindezek mellett a büntetőt is ő harcolta ki, amit Marco Reus gólra váltott.

Teljes kollekció: Marco Reus először vette be az Union Berlin kapuját, amivel mind a 18 jelenlegi élvonalbeli csapat ellen volt már eredményes – erre csupán egy másik játékos volt képes: Kevin Volland. Reus büntetője a 127. bajnoki találata volt, amivel Dieter Hoeneß elé került az örökranglistán, és a 25. helyet foglalja el.

Biztosra mentek: Zsinórban harmadik hazai bajnokiján vezetett 2-0-ra a BVB a félidáben. Legutóbb 5-1-re verték meg így a Kölnt, karácsony előtt viszont fiaskó lett a vége, a Lipcse ugyanis 3-3-ra ki tudott egyenlíteni a végén.

Új rekordtartó: Jadon Sancho legutóbbi 11 meccsén 11-szer volt eredményes. Csupán december végén, a Hoffenheim ellen nem talált be. A brit játékos az első 20 év alatti, aki 25 Bundesliga-találatig jutott el. Az előző rekordot Horst Köppel tartotta, aki már a születésnapja után érte el 25. találatát.

… és top kiszolgáló: Sancho a kanadai táblázaton 16 pontig jutott el a legutóbbi kilenc bajnokin, 9 találat és 7 előkészítés fűződik a nevéhez. Összesen 13 asszisztja van, amivel a ligában ő a leghatékonyabb előkészítő.