Rekordok elöl és hátul – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2020. feb. 15. | Klubhírek

Csupán egy kapuralövést engedett a Borussia az Eintracht Frankfurtnak a 4-0-ra megnyert találkozón – ami a legkevesebb azóta a csapatnál, hogy ezt a rekordot mérik. A mérkőzés érdekességei következnek.

Erős védelem: A Borussia Dortmund csupán egy lövést engedett az Eintracht Frankfurtnak – ez korábban csak egyszer sikerült, a Mönchengladbach ellen 2014. november 9-én.

A legtöbb szerzett gól a csapat háza táján: 22 forduló alatt 63 találattal a Dortmund felülírta eddigi rekordját, az 1963/64-es szezonban ugyanekkor 58 találatig jutottak.

Biztos péntekek: A Borussia Dortmund nem veszítette el egyet sem eddigi 29 hazai meccséből pénteken. 2004 januárja óta ez a 21. győzelem volt, mellette nyolc döntetlennel zárt a csapat.

Otthonában veretlen: A Sárga-Feketék továbbra is veretlenek hazai pályán a bajnokságban, az eddigi 33 megszerezhető pontból 27-et zsákoltak be.

Kedvenc ellenfél: A BVB legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlen maradt a Frankfurttal szemben. A bajnokságban többször győzték le az Eintrachtot, mint bármelyik másik együttest, a tegnapi volt a 45. győzelem.

Topforma: Raphael Guerreiro idei öt góljából hármat a legutóbbi négy találkozón szerzett.

Haaland újabb rekordja: Erling Haalandnak 12 lövésre és 280 percre volt szüksége ahhoz, hogy nyolc gólt szerezzen. Időben ugyan nem döntött csúcsot (Paco Alcácer 237 perc alatt szerzett kilencet), Haaland viszont az első játékos, aki első öt bajnokiján nyolcig tudott számolni.

Újabb gólpassz: Axel Witsel negyedik gólpasszát is kiosztotta a szezonban. Négy találatával mellette összesen 8 pontja van a kanadai táblázaton, amivel hárommal túlszárnyalta a tavalyi szezonját máris.

Jó ómen: Jadon Sancho 13. Bundesliga-gólját jegyezte idén, ezzel pedig személyes rekordot döntött. A Dortmund soha nem veszített még, ha Sancho betalált, 18 győzelem és 5 döntetlen a mérleg.

Régen vált ballábas: Lukasz Piszczek több, mint hat év után talált be újra bal lábbal, akkor a Hoffenheim elleni 2-2-es döntetlen során sült el ez a lába 2013 decemberében. A lengyel védő 19. bajnoki gólját szerezte tegnap.

A klubrekord folytatódik: A Dortmund 36. egymást követő hazai bajnokiján szerzett gólt, amivel tovább nyújtotta klubrekordját.

A kapufa nem segít: Guerreiro szabadrúgása a lécen csattant, a téli szünet óta ez a harmadik kapufájuk volt, idén pedig a nyolcadik.