A 12. játékos reményében – szurkolókkal karöltve a hazai győzelemért

Szerző: | 2020. feb. 16. | Klubhírek

A Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain lesz az ellenfelünk, akiknek hazai, valamint európai eredményeit nem lehet elvitatni. A Borussia háza táján sincs viszont ok arra, hogy underdogként gondoljanak magukra a legjobb 16 közötti első mérkőzésen. Mats Hummels úgy érzi, csapatának “jó esélye van, különösen szurkolóink támogatásával”.

A Párizsig vezető út nem volt egyszerűen kikövezve: egy kemény mérkőzésen kivívott győzelem a Slavia ellen (2-1), egy 0-0-ás döntetlen a Barcelona ellen, ahol a szerencse nem mellettünk állt, vagy épp az Inter elleni 3-2-es fordítás, ami kísérte az utat, és ami egyben az önbizalmat is növelheti a hazai oldalon. Az idei kiírásban a Sárga-Feketék már bizonyították, bennük van az a képesség, hogy legyőzzenek bárkit – otthon legalábbis, és egy hazai győzelem a PSG ellen remek pozícióba hozhatja a vesztfáliai együttest a március 11-i párizsi visszavágóra.

“Sokat profitálhatunk a mérkőzésből, ha a koncentrációnk és aktivitásunk a helyén lesz, mind a labdával, mind pedig nélküle, különösen úgy, hogy egy remek szurkolótábor áll mögöttünk és biztat” – mondta Hummels a Frankfurt elleni 4-0-ás győzelmet követően. A Sárga-Feketék 12. alkalommal nyertek hazai pályán, és 16 mérkőzés óta veretlenek a Signal Iduna Parkban mindne szériát figyelembe véve (a gólarányuk pedig 49-14).

“Teljesen más kaliber ellen mérkőzünk meg kedden, de készen fogunk állni.” – Piszczek így reagált ellenfelünkre, akik a komplett francia ligát, valamint a BL-őszt is uralni tudták szeptember és december között. Roman Bürki is megszólalt a keddi mérkőzés kapcsán, ahol kiemelte, “nem szabad még erősebbé tennünk az ellenfelet annál, mint amennyit most tud magától. Már játszottunk egy topcsapat ellen, a Barcelonával, és szinte levegőhöz sem jutottak nálunk. Nagyon jó csapatunk van nekünk is. Optimistán, és teljes magabiztosággal fogjuk belevetni magunkat ebbe a találkozóba!” Bürki szavaival Hummels is egyetértett: “Ha mindent beleadunk a pályán, nagyon jók lesznek az esélyeink. A PSG határozottan tudja, mire számíthat nálunk – vagyis hogy várhatóan mire számíthat nálunk, hogy pontosabb legyek.”

Reméljük, kedden meglátjuk, mi vár rájuk, és hogy ennek a meglepetésnek a végén mi fogunk örülni. A szurkolókon semmi sem fog múlni, kedden teltház fogadja majd a feleket.