Jadon Sancho áll a Bundesliga élén gól+gólpassz kombinációban

Szerző: | 2020. Már. 01. | Klubhírek

Szoros volt ugyan, de összességében megérdemelten nyert a BVB: a Sárga-Feketék többször lőttek kapura (16-13) és többet is birtokolták a labdát (63-37) a vendég Freiburgnál. A mérkőzés érdekességei következnek.

Győzelmi sorozat: A Borussia Dortmund a téli szünet óta az eddigi hét bajnokiból hatot nyert meg.

Hazai dominancia: Tovább tart a hazai veretlenség a Bundesligában, a megszerezhető 36 pontból 30-at zsebelt be Favre csapata.

Klubrekord: A BVB 18 bajnoki óta veretlen a Freiburggal szemben (15 győzelem, 3 döntetlen), ami a leghosszabb sorozatuk bármelyik élvonalbeli klubbal szemben.

Erős vendégek: Roman Bürki négy nagy védést kellett, hogy bemutasson az SC ellen, míg jár a taps Lukasz Piszczeknek is, aki a gólvonalról tisztázva őrizte meg a hálót a kapott góltól.

Történelmi gólszerzők: A BVB idén 66 találatnál jár a Bundesligában, ami 24 mérkőzés után új klubrekordnak számít.

A Bundesliga top gólfelelőse: Jadon Sancho 29 gólban volt az idei szezonban benne, amivel Robert Lewandowskival együtt ugrott az élre. Az angol játékos immáron 11 gólnál tart legutóbbi 13 mérkőzésén a bajnokságban. Mióta a BVB-nál van, 27 gólt szerzett a Sárga-Feketék mezében a ligában – ilyen fiatalon senki nem volt erre képes. A 19 éves játékos Klaus Fischer hosszan fennálló rekordját adta át a múltnak – a Schalke legendája 20 éves volt, amikor megszerezte 27. bajnoki találatát.