Hakimié a klub 3.200-dik találata – a mérkőzés érdekességei

Szerző: | 2020. Már. 08. | Klubhírek

Az egyenlítést követően a Gladbach átengedte az irányítást a BVB-nak, akik 54%-os birtoklás és 56%-os párharcsiker mellett a győzelmet is bebiztosították. A lövések száma egyenlő, mindkét oldal 10-10 kísérlettel próbálkozott. Összességében a védelem döntött, amely a BVB oldalán volt stabilabb. A mérkőzés érdekességei következnek.

Intenzív: A mérkőzés tele volt szabálytalanságokkal, és 10 sárga lap került kiosztásra – ez volt a legtöbb egy mérkőzésen az idei kiírásban.

Erős második félidő: A szezon második felében a Dortmund eddig 8-ból 7-et nyert meg – erre legutóbb a 2011/12-es szezonban voltak képesek, melynek során a bajnoki címet is elhódították.

Kedvenc ellenfél: Zsinórban 10. alkalommal győzte le a BVB a BMG-t a bajnokságban, és jelenleg a Bundesliga csapatai közül ellenük a leghosszabb ez a széria.

Mérföldkő: A második dortmundi gól mérföldkő, hiszen a Dortmund 3.200-dik gólját szerezte a Bundesligában. Tőlük csak a Bayern jegyzett többet az élvonalban.

Toplistás: Jadon Sancho 16. gólpasszát osztotta ki tegnap – senki más nem jutott még idáig ebben az idényben.

Rögzített helyzetek: A Borussia Dortmund negyedik alkalommal kapott rögzített helyzetből gólt – mind a négy alkalommal szögletből, legutóbb a Bréma ellen a 6. játéknapon.