Pletykafészek - Élő

Európa-liga: PAOK – Borussia Dortmund 1-1

Hiába a dominancia, hiába a jó játék, ezúttal döntetlent hozott a találkozó a masszív játékot bemutató PAOK-kal szemben. Az első félidő végén még a hazaiak vezettek Robert Mak révén, majd a második félidőben Gonzalo Castro válaszolt, s állította be a végeredményt.

Tartalékosan utaztunk el idegenbe, hiszen nem tartott a csapattal Hummels, Sokratis, Aubameyang, Gündogan és Kagawa sem. Így a kezdőcsapatot Weidenfeller – Park, Bender, Subotic, Piszczek – Weigl – Reus, Mkhitaryan, Castro, Hofmann – Januzaj tizenegye alkotta, s a vendégek nem is kezdtek rosszul: Hofmann rögtön a 2. percben lőhetett, lövése azonban fölé szállt. Az ezt követő percekben a vendégek remekül tartották a labdát, de a hazaiak sem hagyták magukat elnyomni, ők is eljutottak helyzetekig. Egy újabb komoly helyzetet hozott a 24. perc, Castro törhetett a kapura, de a remek formát mutató Olsen eszén nem tudott túljárni. 10 perccel később azonban a hazaiak tábora ugrott talpra: Robert Mak törhetett a szélen kapura, és lövése a felső lécről pattanva landolt a kapuban, vezetéshez juttatva ezzel a görög együttest. Ezt követően magára talált a hazai gárda, és átvették az irányítást, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így a 2 perces hosszabbítást követően félidőre vonultak a csapatok.

A második játékrészben ismét felpörgött a Dortmund, és folyamatos helyzetkialakításokkal éltek, de az egyenlítés váratott magára. A 65. percben kettős cserével próbálta felfrissíteni a csapatot Tuchel, Mkhitaryan és Weigl helyett Ramos és Schmelzer folytatták. A balhátvéd jól szállt be: lendületes játékkal hívta fel magára a figyelmet, majd 7 perccel később gólpasszal iratkozott fel a mérkőzés jegyzőkönyvébe: egy labdát juttatott Castro felé, aki azt a kapura tűzve kiegyenlítette a találkozó állását, mivel lövésébe senki sem tudott beleérni.

Ezúttal a vendégek kaptak lendületet a gól után, és folyamatos nyomás alatt tartották a hazaiak védelmét, de rendre sikerült tisztázniuk, vagy Olsen mutatott be bravúros védéseket, például Reus középre helyezett labdájánál a 87. percben. Peches lövéseink is akadtak, hiszen Park 16-osról eleresztett lövése hajszállal ment csak a kapu mellé. Helyzetekből a hazaiak előtt sem volt hiány, Jairo a 81. percben egyedül maradt Weidenfellerrel szemben, igaz nem tudta becsapni a rutinos hálóőrt, aki szögletre mentett. A kísérletek többségében azonban vértelenek voltak, így hiába állt még be végül Leitner Januzaj helyett, s cserélt hármat is a PAOK, nem sikerült a győztes gólt egyik félnek sem megszereznie. A csoport másik mérkőzésén a Krasznodar 2-1-es győzelmet aratott a Gabala ellen, így jelenleg 4 ponttal csoportelsőként várjuk a következő találkozót, melyet október 22-én játszunk idegenben az azeri csapat ellen.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Bosszantó frankfurti döntetlen

A Borussia ezúttal is szenvedett idegenben, rengeteg hibával tarkított találkozón a hajrában bukott fontos pontokat az Eintracht Frankfurt otthonában.