“Ezek az apró hibák ma súlyos árat követeltek” – a mérkőzés reakciói

“Ezek az apró hibák ma súlyos árat követeltek” – a mérkőzés reakciói

Hárman nyilatkoztak a Sky-nak a PSG elleni zárt kapus találkozót követően: Lucien Favre, Mats Hummels és Michael Zorc állt a mikrofonok elé. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nagyon nehéz volt a dolgunk az elejétől fogva, az első 10-15 perc nem volt könnyű. Ezt követően jól teljesítettünk és jól is nyomtunk, nem volt rossz. A kirakós utolsó darabja hiányzott ma, főleg a befejezéseknél és az utolsó passzoknál jelentkezett ez. Problémákba ütköztünk a területnyerésben is, és kaptunk két teljesen elkerülhető gólt is. Ez is része, apró mozaikdarabja a futballnak, és ezek az apró hibák ma súlyos árat követeltek.”

Mats Hummels: “Nehéz ezt szavakba önteni. Olyan mérkőzésen vagyunk túl, ahol mindkét csapat előtt kevés gólszerzési lehetőség adódott. Sajnos egy szögletet követően 1-0-ás hátrányba kerültünk, miután Neymar mellmagasságból tudott fejelni közelről – ezt nem lett volna szabad hagynunk. A második találat igazán balszerencsésen alakult – a labda megpattant, másképp ez sosem kötött volna ki a kapuban. Az is hozzátartozik, hogy az ellenfél kapuja előtt nem tudtunk megfelelően nyomást kialakítani. Közel voltunk a büntetőterülethez, különösen a jobb oldalon, és három-négy félhelyzetünk akadt. A PSG ugyanezt csinálta, de ők vezetést szereztek – nem is kellett nekik több. Nem voltunk teljesen rosszak, néha hanyag módon adtuk el a labdát, előfordul az ilyen. Összességében viszont nem tudtuk az utolsó passzokat eljuttatni a csapattársainkhoz, ami a vesztünk lett.”

Michael Zorc: “Összességében csalódott vagyok, elsősorban amiatt, hogy kiestünk. Az volt az érzésem, hogy továbbjuthatunk a következő körbe. Nem teljesítettünk viszont úgy, ami szükséges lett volna a továbbjutáshoz. A játékunkat túl sok hiba jellemezte, és úgy érzem, a bekapott két gól túl könnyen érkezett, a PSG-nek nem kellett keményen megdolgoznia érte, és amikor támadtunk is, elég ártalmatlannak tűnt az összkép, kihagyott a figyelmünk. Nem mutattunk elég bátorságot, ez kevés volt ide. Nagy a csalódottság, hogy nem ragadtuk meg ezt a hatalmas lehetőséget. Nem voltunk elég jók, így hát a PSG ment tovább a következő körbe – a döntő pillanatokban jobban helyén volt a játékuk, míg nálunk túl sokan voltak formán kívül. Emre Can piros lapját túlzásnak érzem – mind tudjuk, hogy Neymar egy remek színész.”

Hazard és Hakimi góljaival nyert 2-1-re a második helyre fellépő BVB

Hazard és Hakimi góljaival nyert 2-1-re a második helyre fellépő BVB

A Borussia Dortmund hatalmas mérkőzést abszolvált sikerrel, miután a Mönchengladbachot otthonában 2-1-re győzte le, ezzel a téli szünet utáni nyolc bajnokiból hétszer is nyert Favre együttese. Hazard és Hakimi szerezte a BVB találatait, melyekre csak Stindl tudott válaszolni a túloldalon.

Egy rendkívül intenzív, kemény meccsen, ahol a durva szereléseknek nem voltunk híján szerezte meg a vezetést a nyolcadik percben a BVB. Haaland csapott le egy célt tévesztett passzra az ellenfél térfelének közepén és adta tovább Hazardnak, aki betört a büntetőterületre. A belga játékos kapott egy kemény lökést, de pillanatok alatt visszaszerezte uralmát a labdával, majd egy Cruyff-fordulattal lőtte ki a kapu távoli sarkát, amivel így idei ötödik találatát szerezte meg.

A hazaiak előtt volt mégis az első lövés lehetősége, egy perccel a gólt megelőzően Bürki mutatott be hatalmas mentést Lainer kísérleténél. A 16. percben újfent a hazaiak újfent hatalmas helyzetet alakítottak ki, de Bensebaini kevéssel elrontotta a lövést. A következő kísérletre a 40. percben került sor, miután Brandt és Haaland félreértette egymást, a Gladbach kihasználta, de Bürki újfent résen volt, és megvédte kapujukat.

Összességében sok kis hiba jellemezte a Dortmundot – az ígéretes támadásokat nem tudták kellő precizitással kivitelezni, és gyakran hagyott ki a védelem is. A félidőben a Gladbach több lövéssel zárt (5-4), de a Dortmundé volt többet a labda, és több párharcot is nyert (55-55%).

A Gladbach egyenlítő találatát egy szöglet hozta el. A beívelt szöglet a tisztán álló Pleához jutott, aki begurította középre a labdát, és az érkező Stindl Haaland és Bürki lába között lőtte be az egyenlítést az 50. percben. Rögtön jött is a válasz, majdnem az egyenlítés is, Hakimi azonban tudta megindítani passzával Haalandot végül.

A Dortmund lassan elkezdte átvenni az irányítást, és a 64. percben Hakimi ugratta ki Hazardot, a belga fejesét azonban Sommer pazar védéssel hárította. Négy perccel később Jantschke tisztázott Haaland lövésénél, de a Sárga-Feketék továbbra is tartották a nyomást, majd Elvedi szabálytalanságát követően a csereként játszó Sancho adott remek labdát Hakiminek, aki szélről a kapu távoli végét lőtte ki keskeny szögből, újfent megszerezve a vezetést.

Nagyon kevésen múlott, hogy a 79. percben ne zárják le a találkozót, Sancho tekert lövése azonban a kapufát találta el. A túloldalon hamar érkezett egy válaszlövés, de az a kapu mellett haladt el, majd a 86. percben újfent ígéretes lehetőséggel jelentkezett a Dortmund, de Haaland magasan a felső léc fölött rúgta el a labdát. Ez végül nem osztott, nem szorzott, így egy nagyon kemény mérkőzésen, ahol 10 sárga lap is kiosztásra került húzta be a három pontot a Dortmund.

Videós összefoglaló:

Hummels: Ez kemény harc volt! – a mérkőzés reakciói

Hummels: Ez kemény harc volt! – a mérkőzés reakciói

A BVB három nagyon fontos pontot hozott el a Mönchengladbach otthonából, miután 2-1-re múlták felül ellenfelüket. Lucien Favre megérdemelt győzelemnek aposztrofálta a mérkőzést, lássuk hát a reakciókat!

Lucien Favre: “Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, de ez teljesen természetes Gladbach-ban – nagyon jók, és nagyon veszélyesek, egy rendkívül hatékony játékot játszanak, viszont egész jól tudtuk uralni a mérkőzést. Az első félidőnk nem volt az igazi, de vezettünk 1-0-ra, majd szögletből ki tudtak egyenlíteni – ez kellett, utána remekül játszottunk. Növeltük a tempót, nyomtunk, helyzeteket teremtettünk és sokat birtokoltuk a labdát. Nagyon fontos volt a cím szempontjából, hogy itt nyerjünk, és a végére meg is érdemeltük a három pontot.”

Mats Hummels: Ez kemény harc volt, amibe belementünk. Beleálltunk a párharcokba, és nem hagytuk, hogy az ő szájízük szerint alakuljanak a dolgok. Pár hete ez aligha így nézett volna ki – ez mentalitás kérdése, amit az edzéseken fokozatosan erősítünk magunkban – Emre és Erling pedig nagyban hozzájárultak játékukkal ehhez az irányhoz. Nagyon jót tesz nekünk, hogy két ilyen mentalitású játékossal bővültünk – így megvan az egyensúly a művészeink, és kemény munkásaink között. Meg kell nyerjük a következő mérkőzéseinket is, így jó pozícióba kerülhetünk a München elleni találkozó előtt, és magabiztosabban mehetünk neki a hazai pályán vívott Klassikernek. A Bayern jelenleg igazán jó futballt játszik, így addig is minden lehetséges pontot meg kell szerezzünk, a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Thorgan Hazard: “Nehéz mérkőzés volt, de a legfontosabb számunkra, hogy három pontot szereztünk. A Gladbach nagyon jó ebben a kiírásban, és nehéz az otthonukban nyerni. Egy egységként tudtunk védekezni, és a harcoktól sem rettentünk meg. Több lehetőségünk volt arra, hogy gólt szerezzünk, de elégedettek vagyunk a győzelemmel. Majdnem megszereztem az első fejesgólomat, de Yann egy remek mentéssel tudta kitolni azt.”

Hakimié a klub 3.200-dik találata – a mérkőzés érdekességei

Hakimié a klub 3.200-dik találata – a mérkőzés érdekességei

Az egyenlítést követően a Gladbach átengedte az irányítást a BVB-nak, akik 54%-os birtoklás és 56%-os párharcsiker mellett a győzelmet is bebiztosították. A lövések száma egyenlő, mindkét oldal 10-10 kísérlettel próbálkozott. Összességében a védelem döntött, amely a BVB oldalán volt stabilabb. A mérkőzés érdekességei következnek.

Intenzív: A mérkőzés tele volt szabálytalanságokkal, és 10 sárga lap került kiosztásra – ez volt a legtöbb egy mérkőzésen az idei kiírásban.

Erős második félidő: A szezon második felében a Dortmund eddig 8-ból 7-et nyert meg – erre legutóbb a 2011/12-es szezonban voltak képesek, melynek során a bajnoki címet is elhódították.

Kedvenc ellenfél: Zsinórban 10. alkalommal győzte le a BVB a BMG-t a bajnokságban, és jelenleg a Bundesliga csapatai közül ellenük a leghosszabb ez a széria.

Mérföldkő: A második dortmundi gól mérföldkő, hiszen a Dortmund 3.200-dik gólját szerezte a Bundesligában. Tőlük csak a Bayern jegyzett többet az élvonalban.

Toplistás: Jadon Sancho 16. gólpasszát osztotta ki tegnap – senki más nem jutott még idáig ebben az idényben.

Rögzített helyzetek: A Borussia Dortmund negyedik alkalommal kapott rögzített helyzetből gólt – mind a négy alkalommal szögletből, legutóbb a Bréma ellen a 6. játéknapon.

Zsinórban 11. győzelmére készül a ‘Gladbach ellen a Dortmund

Zsinórban 11. győzelmére készül a ‘Gladbach ellen a Dortmund

2015. április 11. Ez az a dátum, amikor a Mönchengladbach hagyta el győztesen a pályát a Borussia Dortmund ellen. Az azóta eltelt időszakban 10 alkalommal találkoztak egymással a felek a kupában és a bajnokságban, és 10 alkalommal a Sárga-Feketék győztek a Borussiák csatájában. Lucien Favre legénysége szombaton este a sorozat továbbnyújtására készül, és a 11. győzelmet is behúzná.

A 10-es sorozatban 9 bajnoki mérkőzés szerepelt, melyek során a BVB 26 találatot jegyzett, ami közel 3-as átlagot jelent mérkőzésenként. Ehhez hozzákerült egy Német Kupa mérkőzés is, épp az idei kiírásban győzte le a BMG-t a Favre-csapat, 2-1-es győzelmük továbbjutást ért az azóta számunkra is véget ért kiírásban. Tovább növeli az impozáns mutatót a hátrányból fordítás ténye is, hiszen a Dortmund 22 mérkőzésen szerzett pontot úgy a Mönchengladbach ellen, hogy azok 1-0-ra vezettek, ami rekordnak számít a komplett ligában, és ennek során kilencszer győzni is tudtak hátrányból a Ruhr-vidékiek (a kupában is ez volt a forgatókönyv, Thuram vezető góljára Brandt válaszolt duplával). Az idegenben szereplés jelen esetben nem hátráltató tényező a BVB számára, hiszen a Mönchengladbach és a Wolfsburg otthonában egyaránt megnyerte legutóbbi négy bajnokiját annak a Lucien Favre-nak a csapata, akivel az élen legutoljára nyert ellenünk a Mönchengladbach, hiszen a 2015-ös évben még a Csikókat irányította a svájci tréner.

A szombat esti találkozó kiélezett küzdelmet ígér egyben, hiszen január 17 óta nem szenvedett el vereséget a Mönchengladbach – akkor a Schalke állította meg őket Gelsenkirchenben 2-0-ra, a téli szünetet követő első mérkőzésen. A ‘Gladbach legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, ráadásul 14 győzelménél csak a Bayernnek van több az idei kiírásban, és holtversenyben áll velünk, illetve a Lipcsével, ráadásul legutóbbi kilenc hazai mérkőzésükből nyolcat győzelemmel abszolváltak, és a Hoffenheim ellen játszottak 1-1-es döntetlent. Az egyetlen idei hazai vereségüket a Lipcse ellen szenvedték el, 2019. augusztus 30-án 3-1-re kapituláltak Nagelsmann együttese ellen.

A Dortmund sem adja könnyebben azonban bőrét, hiszen 14 győzelmük mellett csupán négy vereségük van, ennél kevesebbet pedig csak a Lipcse tud felmutatni, ők háromszor hagyták el pont nélkül a pályán. Ha gólt kell szerezni, a Dortmund élen jár, legutóbbi 13 bajnokiján rendre legalább egyszer betalált, és a védelem is stabilizálódott valamelyest az elmúlt időszakban, a legutóbbi három mérkőzésen ugyanis Bürkinek nem kellett a háta mögé nyúlnia. Az idegenbeli mérkőzések tekintetében a tabella hatodik helyén állunk 18 szerzett ponttal – november vége óta Berlinben, Mainzban, Augsburgban és Brémában arattunk győzelmet, Sinsheimben és Leverkusenben viszont a hazai együttes ünnepelhetett győzelmet.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Favre biztató hírekkel szolgált, elmondása alapján Reus-t kivéve mindenki bevethető lesz a szombat esti párharc során. Az idei szezonban kettőből két győzelmet aratott a Gladbach ellen a BVB, a svájci tréner azonban óva intett: “Tudjuk, hogy nagyon jó csapatuk van, és profin tudják változtatni a felállásaikat.” Michael Zorc is megerősítette, közvetlen riválisuk ellen szükséges az, hogy a saját teljesítmény fejlesztése a fő, a Freiburg elleni találkozóhoz képest fejlődni kell.”

Nehéz kétségbe vonni ez utolsót, és bízunk benne, hogy sikerrel jár a csapat, és tovább tudja nyújtani ezt a lenyűgöző szériát.

Várható kezdőcsapatok: