Moritz Leitner a Lazionál folytatja – HIVATALOS

Moritz Leitner a Lazionál folytatja – HIVATALOS

Pár nappal ezelőtt már cikkeztek az újságok róla, mára hivatalossá vált: Moritz Leitner elhagyja a Borussia Dortmundot, és a Serie A-ban érdekelt Lazio Roma együttesénél folytatja. Mindkét klub megegyezett abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra az átigazolás részleteit.

Michael Zorc ennek kapcsán elmondta: “szeretnénk köszönetet mondani Moritznak a kemény munkájáért, amit a BVB-ért végzett, és a legjobbakat kívánjuk neki a karrierjében, valamint sikereket az új együttesével.”

A 23 éves Leitner 2011 januárjában csatlakozott a Dortmundhoz, majd fél évre kölcsönbe került az FC Augsburghoz. 42 mérkőzést játszott a Bundesligában 2011 júliusa és 2013 júniusa között, valamint 7 Bajnokok Ligája mérkőzésen is érdekelt volt. Két évet töltött ezt követően kölcsönben a VfB Stuttgartnál, majd az előző szezonban 13 mérkőzésen játszott az első csapatban, és nyolc alkalommal öltötte magára az U23-asok mezét is.

Köszönünk mindent, Moritz! Sok sikert!

HIVATALOS: Jakub Błaszczykowski a VfL Wolfsburgban folytatja!

HIVATALOS: Jakub Błaszczykowski a VfL Wolfsburgban folytatja!

Újabb rangidős játékos távozik a klubtól: Jakub Błaszczykowski, aki decemberben tölti be 31. születésnapját, a VfL Wolfsburg csapatában folytatja pályafutását, azonnali hatállyal. A 2007-ben érkezett játékos 9 év után int búcsút a Sárga-Feketéknek. Új csapatához 5 millió euró fejében került, szerződése 3 évre szól.

“Kuba egy igazi profi, aki nemcsak játékosként, de emberként is kiváló értékekkel bír, és akit mindig figyelemmel fogunk kísérni.” – mondta el ennek kapcsán Michael Zorc, majd hozzátette: “2007-ben érkezett a BVB-hoz, amikor az épp nehéz időszakát élte, és egyike volt azoknak a vezéreknek, akik vezényletével kupadöntőbe jutottunk 2008-ban, majd bajnoki címet szereztünk 2011-ben és 2012-ben.”

Miután 2014 januárjában sérülés miatt kiesett, hosszú időbe telt számára, míg visszatérhetett a pályára, de akkor már nem volt meghatározó tényező a Dortmund kezdőjében. A lengyel válogatott korábbi kapitánya így váltott, és kölcsönben 1 évet töltött az olasz Serie A-ban, a Fiorentina játékosaként. A 2016-os EB-n remek formát mutatva tért vissza.

Hans-Joachim Watzke az alábbi szavakkal búcsúzott: “Szeretnénk Kuba számára a lehető legjobbakat kívánni mindenben. Ő egy igazi Borusse, egy remek fickó, akivel mindig kapcsolatban maradunk. Kuba tudja azt, hogy Dortmundban őt és családját mindig nagyon szívesen látjuk!”

A lengyel középpályás a Borussia színeiben összesen 253-szor lépett pályára, ezeken 32 gólt és 52 gólpasszt jegyzett.

Köszönünk mindent, Kuba! Sok sikert a továbbiakban is!

André Schürrle a Borussiában folytatja – HIVATALOS

André Schürrle a Borussiában folytatja – HIVATALOS

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund Götze tegnapi bejelentését követően sem állt le, és a régóta pletykált André Schürrlét is bejelentették a mai nap folyamán. A német válogatott játékos azonnali hatállyal érkezik a VfL Wolfsburg csapatától, és öt évre, 2021-ig írt alá. Az edzésmunkát augusztusban kezdi meg Dortmundban.

Ez az igazolás egyben azt is jelenti, hogy a 2014-es VB döntő gólszerzője és előkészítője is csapatunkat erősíti.

“André Schürrle egy olyan játékos, aki rendkívülit tud nyújtani támadásokban, jól játssza meg a labdákat, és a csapat védekezéséből is ki tudja venni a részét. Ugyan még mindig csak 25 éves, de máris igen erős nemzetközi tapasztalat van mögötte. Az ő kvalitásai nagy értéket jelentenek a csapat számára.” – nyilatkozta róla Michael Zorc, majd hozzátette: “A támadó felállásunk ezzel késszé vált.”

Schürrle egyéni teljesítménye lenyűgöző, a támadó középpályás 48 gól mellett további 29-et készített elő 174 Bundesliga mérkőzése folyamán. A válogatott fehér mezében 55 fellépést számlál, és 20 alkalommal juttatta a hálóba a labdát.

“A Borussia Dortmund egyike Európa top klubjainak, és egy rendkívül erős és remek csapattal bír. Saját bőrömön tapasztaltam már, mennyire erős tud lenni a BVB, különösképp a szurkolóik támogatásával, és már nagyon izgatottan várom, hogy a Sárga-Feketék részeseként először tapasztalhassam meg ezt az élményt, és nem mint ellenfél ámulhassak el ezen. Az elkövetkező években sikereket szeretnék elérni a Borussia Dortmunddal, és remélem, hogy minél hamarabb elkezdhetem az edzéseket, illetve meggyőzhetem az embereket arról, hogy a klub jól döntött, amikor leigazolt engem.”

Schürrle az előző idényben igazolt a VfL Wolfsburghoz az angol Chelseatől, és bár a szezon első felében sérüléseivel bajlódott, a tavaszi idényre megmutatta ismét klasszisát a bajnokságban. A középpályásként szerzett kilenc góljával Schürrle negyedik volt a Bundesliga góllövőlistáján január-május viszonylatban nézve.

Jó időzítés, Herr Götze!

Jó időzítés, Herr Götze!

3 év után a mai napon visszatért az a játékos, akinek távozása tán a legnagyobb vihart kavarta. Az a játékos, aki a Real Madrid elleni mérkőzés előestéjén jelentette be: a következő idénytől a Bayern München keretét erősíti. Az az ember, aki nem sokkal előtte még Dedé nevével és számával ellátott mezben ünnepelt sajátja alatt, és azt hangoztatta: ő is olyan klublegenda szeretne lenni a Borussiánál.

Mario Götze – lévén róla van szó – most visszatérőként, nulláról indul a csapatnál. A közönség nem felejtett, rengeteg negatív reakció érkezik híre hallatán, valljuk be, jogosan. De milyen jól is időzített, Herr Götze! Betoppanni akkor, mikor a klub három alapemberét is elveszti, a tavalyi, egyszerre sikeres, és valahol mégis bukott szezon után kimondhatjuk: soha jobbkor nem érkezhetett volna. Természetesen a saját szemszögéből értem. Hiszen a szurkolók már ennek is tudnak örülni, örömmel látják viszont a régi hőst, avagy az árulót, akinek most meg tudtak bocsátani, hiszen visszavágyott, újra minket erősít, és mégis egy olyan játékost kaptunk személyében, akiről joggal mondhatjuk, hogy minőséget képvisel.

De ez még önmagában kevés. Az út, amire Mario lépett, nehéz lesz, bármelyik futballista számára nehéz lenne. Itt nem csupán arról van szó, hogy újra vissza kell verekedje magát a kezdőcsapatba. Itt nem az edzőt kell megnyernie magának, hanem az egész közönséget. És 80.000 ember kegyét (a stadionon kívüli többi drukkerről nem is beszélve) százszorta nehezebb lesz kivívnia. Mikor kilép a játékoskijárón a Signal Iduna Parkban, talán nagyobb ellenszenv fogadja majd, mintha az ellenfél csapatában lépne pályára. Játékosként kevés rosszabbat lehet annál elképzelni, mint amikor a saját közönsége fütyüli ki. Éppen ezért a teljesítménykényszer megkétszereződik számára.
Tudta, mire vállalkozik. Tudta, hogy ez a lépcsőfok meredekebb annál is, mint ami a Bayern München kezdőcsapatáig vezetett volna. És bizonyára tudja azt is, hogy most eljött az az időszak, amikor az edzéseken duplán oda kell tegye magát, amikor alázattal, csendben, mégis kőkeményen kell dolgozzon, amikor mindenki szájára veszi, s tűrnie kell, hiszen igazság fog minden szóból csendülni: de egyben ez az, amit ha következesen betart, és azt sugallja, kész meghalni a csapatért a pályán, kész az utolsó verítékcseppjét is a Signal Iduna Park gyepszőnyegének áldozni, kész arra, hogy újra családtagként fogadhassuk, akkor siker fogja koronázni erőfeszítéseit. Ez egy olyan köteléket eredményezhetne, ami mind a klub és a szurkolók, mind pedig az ő részéről rendkívül erős, és talán – hangsúlyozva a szót – kikezdhetetlen lenne.

Kedves Mario! Remekül időzítettél, hiszen most sokan örülnek a visszatérésednek a fentebbi okok miatt. De még többen vannak, akik nem felejtenek: hosszú utat kell bejárnod. Az első lépcsőfokot megtetted, talán az egyik legnehezebbet. Sok erőt kívánok, kívánunk a többihez, szükség is lesz rá.

Üdvözlünk… újra itt.

Itthon.

Götze: Visszacsinálnék mindent, ha tehetném!

Götze: Visszacsinálnék mindent, ha tehetném!

Mario Götze három év után tért vissza a Borussiához és “bemutatkozása” során rögvest bocsánatot kért a megbántott Borussia-fanoktól. A német középpályás a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában kitért arra is, hogy nem várja el egyből a szurkolók elfogadását, meg akar érte dolgozni.

2013-ban, amikor a Borussiából a Bayernbe igazoltam, egy akkor jónak tűnő döntést hoztam meg, melyért vállalom a felelősséget ma. Három évvel később, 24 évesen elmondhatom, hogy visszacsinálnék mindent, ha visszamehetnék az időben. Megértem, hogy rengeteg szurkoló nem tudta elfogadni a döntésemet. Többet nem akarok fájdalmat okozni egy ilyen döntéssel számukra! Most itt vagyok, itthon, az otthonomban! Meg akarok győzni mindenkit – azokat is, akik elsőre nem tudnak tárt karokkal fogadni – a teljesítményemmel. Az a célom, hogy a legjobb tudásom szerinti játékommal segítsem őket. Mindannyiukat. A klubot és a BVB-szurkolókat is egyaránt.