HIVATALOS: Nuri Sahin a Werderhez igazolt!

HIVATALOS: Nuri Sahin a Werderhez igazolt!

Nuri Sahin, aki 2011-ben bajnok lett a Borussiával, megszerezve az Év játékosa címet is, és aki 2017-ben Német Kupa-győztes lett a BVB-val, most újra továbbállt, a rivális SV Werder Bréma csapatához igazolt. A középpályás szerződése 2019-ig szólt, a Brémánál 2020-ig írt alá.

“Beszéltem Nurival előző éjszaka. Ez az ő elszánt elhatározása volt, hogy a Werderhez igazoljon, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy az élete továbbra is a Dortmund körül forog, és egy napon, amikor szögre akasztja cipőit, visszatér a BVB-hoz – valamilyen szerepkörben akár.” – Hans-Joachim Watzke ekképp nyilatkozott a török játékosról.

“Nuri az a fajta játékos, aki nagy tiszteletet vívott ki magának a Dortmundnál – fiatalkorától kezdve napjainkig egyaránt ki is tartott az iránta tanúsított tisztelet – egy igazi Borussiás, aki mindörökké tagja lett a csapatnak és a történelemnek!” – mondta Michael Zorc.

Nuri Sahin is megszólalt a távozás kapcsán:  “Tiszta szívből szeretném megköszönni a klubnak és a szurkolóknak az elmúlt néhány év minden egyes élményét. Szintén szeretném megköszönni Aki Watzkénak és Michael Zorcnak szívemből, valamint valamennyi edzőmnek is, Jürgen Klopptól kezdve. Ő mindig támogatott és hajtott tovább engem.” Nuri rengeteg rekordot is tart: a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett az élvonalban (16 év és 355 nap), legfiatalabb gólszerző (17 év, 81 nap), és a legfiatalabb török válogatott játékos, aki egyben a legfiatalabb gólszerző is lett (2005. október 8., 2-0-ás győzelem a német válogatott ellen). 

Nuri nem csak eredményei révén kötődik a Borussiához: “Sundernben születtem, ahol vagy Dortmund, vagy Schalke fanná leszel. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a választás a Dortmunddal végződött.”

Most pedig a Bréma színeit önti magára. Watzke és Zorc együttesen búcsúzott a játékostól: “A legjobbakat kívánjuk a Brémában neki. A BVB ajtaja előtte mindig nyitva áll.”

HIVATALOS: Paco Alcacer a Borussiához került kölcsönbe!

HIVATALOS: Paco Alcacer a Borussiához került kölcsönbe!

A napok óta terjengő hírek hivatalossá lettek: a Barcelona egy évre kölcsönadja a Sárga-Feketéknek 24 éves csatárukat, Paco Alcacert. A spanyol támadó átesett az orvosi vizsgálaton, és a 9-es mezszámot kapta meg a Dortmundnál.

A Borussiának vételi opciója is van a játékosra, így újabb négy évre kötelezheti el magát a Sárga-Feketékkel.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy Paco Alcacer a Borussia Dortmundot erősíti, és hiszünk abban, hogy az ő stílusa tökéletesen passzol ahhoz a stílushoz, amit képviselünk” – mondta Michael Zorc, majd hozzátette: “Paco a tehetségét már fiatalon bizonyította a Valenciánál, sok gólt szerzett, és már 22 évesen kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot, a Barcelonában pedig napi szinten dolgozott együtt pár játékossal a világ legjobbjai közül. Ez a nagyon erős offenzív szerkezet vitte őt afelé a döntés felé, hogy új lendületet vegyen más klubnál két évet követően.”

Paco lelkesen nyilatkozott az előtte álló kalandról: “Alig várom, hogy játszhassak hamarosan a Bundesligában. Ez a föld egyik legjobb bajnoksága, és a BVB a lenyűgöző szurkolóival, és a híres Südtribüne-nel valamennyi futballista számára varázslatos!”

A 24 éves játékos a LaLigában 151-szer lépett pályára (43 gól, 22 assziszt), 21-szer a Spanyol Kupában (11 gól, 2 assziszt), 13-szor az Európa Ligában (7 gól, 1 assziszt) és tízszer a Bajnokok Ligájában (1 gól, 1 assziszt). A spanyol nemzeti tizenegyben tizenháromszor ölthette magára a válogatott mezt, ezeken hat találatot jegyzett, és egyet készített el ő. Paco Alcacer 2016 nyarán igazolt Valenciából Barcelonába, mindkét lábával hatékony, dinamikus és technikás játékos érkezett általa Dortmundba.

Sok sikert kívánunk!

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

Újabb távozót jelentett be a Borussia: a 26 éves Erik Durm a Premier League-be igazolt, ahol David Wagner kezei alatt dolgozhat a Huddersfield Town csapatánál. A hétszeres válogatott, 2014-ben világbajnoki címet nyert játékos 64 bajnokin lépett pályára a Dortmund színeiben, melyeken két gólt szerzett, illetve 18-szor volt érdekelt az UEFA nemzetközi találkozóin, valamint 14-szer a hazai kupában is szerepelt.

David Wagner nem ismeretlen Durm számára, hiszen a harmadosztályban már dolgoztak együtt az U23-as csapatnál. Most a szigetországban próbálkozhatnak újra együtt a háromszoros bajnok együttesnél, amellyel egy éves szerződést kötött. A sportigazgató, Michael Zorc már-már szokásosan megköszönte Erik Durm munkáját a Borussiánál, és minden jót kívánt neki az angliai kalandhoz, melynek egy hosszú sérülésből visszatérve vág majd neki a hátvéd.

HIVATALOS: Achraf Hakimi kölcsönben a Borussiában folytatja!

HIVATALOS: Achraf Hakimi kölcsönben a Borussiában folytatja!

A Borussia Dortmund ma bejelentette, hogy kölcsönvette a Real Madridtól a marokkói válogatott Achraf Hakimit, két évre szól.

“Achraf Hakimi egy fiatal, nagyon dinamikus hátvéd, aki a legmagasabb szinten játszott mind a Real Madrid, mind a marokkói válogatottban” – mondta el Hakimiről a sportigazgató, Michael Zorc.

Hakimi kilencszer lépett pályára a Real Madridban Zinedine Zidane irányítása alatt a La Ligában, ezeken két gólt jegyzett, a Copa del Rey-ben ötször, a Bajnokok Ligájában kétszer szerepelt. Oroszországban minden játékpercet kitöltött a marokkói válogatottban a világbajnokságban.

Hakimi az amerikai edzőtáborban csatlakozik a Borussiához július 18 és 26 között.

HIVATALOS: Andrij Jarmolenko a West Hamben folytatja!

HIVATALOS: Andrij Jarmolenko a West Hamben folytatja!

A 28 éves szélső Andrij Jarmolenko mindössze 1 év ittlét után klubot vált, a Premier Leagueben szereplő West Ham United igazolta le az ukrán válogatott játékost.

2017 nyarán a Dinamo Kijevből érkezett Jarmolenko, ez alatt az idő alatt hatszor lépett pályára a Bajnokok Ligájában, ahol egy gólt jegyzett, 18 fellépésén háromszor volt eredményes a Bundesligában, és 2/2-es mutatóval zárta a Német Kupa küzdelmeit a Sárga-Feketék mezében.

A sportigazgató, Michael Zorc megköszönte Andrij munkásságát, és minden jót kívánt számára és családja számára az elkövetkező időkben.

A Transfermarkt.com értesülései szerint a londoni együttes 20 millió eurót fizetett az ukrán játékosért.