Mats Hummels a Bayern Münchenbe igazol – HIVATALOS!

Mats Hummels a Bayern Münchenbe igazol – HIVATALOS!

Az FC Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződteti a Borussia Dortmund csapatkapitányát, Mats Hummelst. A világbajnok védő 5 évre ír alá a rekordbajnok bajoroknál. Meg nem erősített források szerint 35-40 millió eurót kaszál a tranfszeren a Borussia.

Hetek óta tény, most bekövetkezett. Mats Hummels visszatér Münchenbe. Abba a városba, ahol már egyszer megalázták. Annak a klubnak a kedvéért, amely lebecsülte. Azt a klubot cserbenhagyva, mely azzá tette aki. Kommentálni a történteteket nem nagyon lehet szép szavakkal. Köszönetünket sem tudjuk kifejezni az évekért. Minden sárga-szívű ember fejében csak egy gondolat lebeg: Miért? Miért pont München?

A Borussia a transzfer előtti hetekben közölte a hírt, miszerint Mats Hummels benyújtotta a vezetőség felé távozási kérelmét. A cikk megjelenése óta a játékos a mai napig folyamatosan tagadta távozási szándékát, pláne azt, hogy tárgyalt volna a bajorokkal.

Reméljük Thomas Tuchel megfelelően kezeli az ügyet és ránk, szurkolókra tekintettel kiteszi a kupadöntőre készülő keretből. A mai napon több százezer Dortmund-szurkoló szemében szűnt meg Mats Hummels, a kapitány, a világbajnok védő, az ember.

Remek esélyünk van a továbbjutásra

Remek esélyünk van a továbbjutásra

“Kiegyensúlyozott eredmény” – mondta a kapitány Mats Hummels a döntetlen kapcsán, majd hozzátette: “Még semmi sem dőlt el. Egy 2-2-es eredmény már nekünk kedvez. Nem csupán jó esélyünk van, hanem remek esélyünk van a továbbjutásra, hiszen ismerjük a kvalitásainkat.”

Mats Hummels: Nem tudtunk a maximumot kiadni magunkból az este folyamán. Jelen pillanatban olyan fázisunkban vagyunk, ahol problémáink adódnak egy meccs teljes uralmát illetően, és a helyzetkialakításokban is. Amikor valaki tudja, hogy mire vagyunk képesek, ez visszaüthet a legmagasabb szinten. Sajnálatos módon el voltunk varázsolva pár percig a gólunkat követően, és a Liverpool kialakított pár helyzetet, ami megakadályozta azt, hogy továbbvigyük az egyenlítés adta lendületet. Azonban ez a találkozó még nincs lefutva. Egy 2-2-es eredmény már nekünk kedvez, és képesnek kell lennünk arra, hogy egy ilyen jellegű eredményt elérjünk. Nem csupán jó esélyünk van, hanem remek esélyünk a továbbjutásra, hiszen ismerjük a kvalitásainkat.

Roman Weidenfeller: Nem találtuk ma igazán a helyünket, és nem támadtunk elég gyorsan. A passzjátékunk kissé akadozó volt. A jövő héten jobbak leszünk! Még mindig megvan minden esélyünk arra, hogy ezt a döntetlent a magunk előnyére fordítsuk – még akkor is, ha idegenben játszunk. Nem csupán egyszer leszünk eredményesek: betalálunk kétszer is!

Marcel Schmelzer: A Liverpool aggresszíven védekezett. Sokat birtokoltuk a labdát, de sokkal precízebben kellett volna megjátszanunk a gólszerzéshez. Nem játszottunk jól, elkerülhető lett volna a kapott gól, és köszönettel tartozunk Romannak a rengeteg helyzet elhárításáért. Most meg kell elégednünk az 1-1-es döntetlennel, és jobban kell teljesítenünk egy héttel később.

Chelsea? MU? Barca? Mats Hummels a Borussiából vonulna vissza!

Chelsea? MU? Barca? Mats Hummels a Borussiából vonulna vissza!

Évek óta az átigazolási szezonok egyik legnagyobb slágere Mats Hummels átigazolása. A Borussia Dortmund világbajnok csapatkapitányát az európai futballsajtó már többször aláíratta a topklubok szinte mindegyikéhez. Az ügyes Photoshop mestereknek köszönhetően láthattuk a BVB 15-ösét Barcelona, Real Madrid, PSG, Arsenal, Manchester United, Bayern München meg még legalább tíz egyéb csapat mezében. Most azonban maga a játékos tenne pontot az ügy végére.

“BRÉKING! Marco Reus megegyezett a Manchester Uniteddel” “Reus-szal megegyezett a Barca” “Reus miatt adnák el Bale-t a Realnál, a klasszis házat vett Madridban!” “Mats Hummels a Manchester Unitedhez igazol” “Subotic és Hummels kell a Barcelonának” “A Citynél gyorsabb a Barca, így Hummels oda kerülhet”

Ugye idegesítő végig olvasni? Ez pedig még csak a magyar sajtó volt. A média az elmúlt három évben a két játékossal úgy dobálózott, mint egy falat hússal. Ehhez képest mindketten 2016-ban is a Borussia labdarúgói, és köszönik szépen, de elégedettek is ezzel.

A Bayern München akadémiáján nevelkedett Mats Hummels 2008 januárjában érkezett Dortmundba, másfél évre kölcsönbe. Münchenben mellőzött volt, nem becsülték meg – csupán egy mérkőzésen szerepelt az első csapatnál. A kölcsönszerződés lejárta után a BVB 4,2 millió euróért kivásárolta. Az időközben világbajnokká (is) vált védő idén már a nyolcadik évét tapossa sárga-fekete mezben – 300 mérkőzésen lépett pályára. Ezalatt bezsebelt két bajnoki címet, két szuperkupát, egy DFB-kupát, és BL-döntőt játszhatott a Bayern ellen. Idén második éve, hogy ő egyben a BVB csapatkapitánya is.

A mai napig folyamatosan mennek a találgatások, hogy hova igazol, de ezt már maga a játékos is unja: ” Rengeteg tervem van a jövőre nézve. Az egyik közülük az, hogy Dortmundban maradjak. Szeretnénk felépíteni közösen azt, amin jelenleg is dolgozunk. Ez viszont rengeteg időbe és energiába kerül, ez egy igazán hosszútávú munkafolyamat. Nem tudom még biztosan hogyan alakul a jövőm, azonban, ha hosszabbítok a Borussiával, akkor valószínűleg az lesz karrierem utolsó szerződése, amit aláírok. Nem vagyok már 20 éves.” – mondta a Borussia csapatkapitánya.

Így tehát könnyen elképzelhető, hogy Hummels a Borussiában fejezi be a karrierjét. A 27 éves hórihorgas védő szerződése 2017 júliusáig szól. A klub már dolgozik a csapatkapitány hosszútávú szerződésének előkészítésén.

Tuchel: Egy óriási kihívás lesz a Liverpool elleni párharc

Tuchel: Egy óriási kihívás lesz a Liverpool elleni párharc

Thomas Tuchel nem csak az Augsburg elleni mérkőzéssel, hanem a válogatott szünettel és a Liverpool elleni párharccal is foglalkozott a csapat szokásos sajtótájékoztatóján.

…az augsburgi meccsről:
Egy újabb jó teljesítményt akarunk le rakni az asztalra. Összpontosultnak kell maradnunk, az elért eredményeink és az egyébként jól megérdemelt dicséretek ellenére nem szabad elvonatkoztatnunk a mérkőzéstől, nem szabad azt hinnünk, hogy újabb rutinmunka, kimegyünk és nyerünk. Tudván azt, hogy az Augsburg mindenáron meg akar minket verni ez még inkább badarságnak tűnik. Az ellenfelünk mindent meg fog tenni, saját korlátjaikat fogják feszegetni a győzelem érdekében. A szurkolóik pedig biztosítani fogják nekik a lelki támaszt. Ezen kell felülkerekednünk, ha ez sikerül, akkor megnyerhetjük a következő találkozót is.

…Schmelzer és Durm nélkül a válogatott:
Mint láthatták Marcel óriásit küzdött értünk az utóbbi időben, kifacsart magából mindent, ez a szünet nagyon jól fog most neki jönni. Másrészről viszont idén mindketten olyan formát mutatnak, melynek automatizálnia kéne a válogatottba való behívásukat. Nem tudom az okát, hogy miért maradtak ki, de mindketten megérdemelték volna, hogy ott legyenek. Erikkel meg voltunk róla győződve, hogy ő ott lesz. Viszont így a szünetet kihasználva regenerálódhatnak és ismét a legfelsőbb szinten teljesíthetnek nálunk. – Mats és Matthias viszont ott van a keretben.

….a közelgő szünetről 45 tétmérkőzés után:
Nagyon örülök, hogy végre kiengedhetünk picit. Ez a szünet ad egy kis lehetőséget, hogy egy rövid időre kikapcsolódjak, eltávolodjak a szokásos ritmustól, a folyamatos feszültségtől, a sűrített, feszes menetrendtől. A játékosokkal lesz pár napunk erre. Viszont nem akarok erről bővebben beszélni, mert előttünk áll egy igazán komoly feladat vasárnap. Teljes mértékben a csapattal a vasárnapi feladatra összpontosítunk.

…a nagy különbség a Bundesliga csapatok között:
A saját tempókban haladunk és úgy érezzük, hogy megérdemelten áll a nevünk mellett annyi pont. Tudjuk, hogy mennyi munka áll a teljesítményünk mögött. Egy különleges mentalitás jellemzi a csapatomat, ezért lehetünk ennyire sikeresek. Rengeteget dolgozunk, a csapat érti amit próbálok nekik átadni, enélkül nem menne. Teljes a bizalom. Nagyon örülök, hogy már most sikerült leszakítanunk a mezőnyt és előttünk sem rohantak el.

…az Európa Liga ellenfél a Liverpool FC:
Ez egy nagyon kemény sorsolás, mert tudom, hogy vannak érzelmek, melyek túlmutatnak a párharcon – ezekkel szembe kell néznünk a pályán. Ez azért van, mert Jürgen Klopp visszatért, ez hatással lesz rá és a szurkolóinkra is. Jürgen és a BVB egy nagyon sikeres, érzelmes időszakot élt meg együtt. Több éven keresztül tartotta a Borussiát a lehető legmagasabb szinten, elképesztő teljesítménnyel. Előttem a legfontosabb feladat, mellyel egy új edző szembenézhet. A legfontosabb a totális koncentráltság. Teljesen rá kell hangolódni a párharcra. Ezt akarom elérni a csapattal, de csak akkor, ha már itt van az ideje. Előtte még játszunk az Augsburggal és a Brémával is, csak ezután engedhetjük meg, hogy a Liverpoollal foglalkozzunk. Egy óriási kihívás, egy óriási párharc elé nézünk. Már nagyon várjuk, hogy az Európa Ligában  a két tradicionális klub, a Dortmund és a Liverpool egymásnak feszüljön.

Foghíjasan a Hoffenheim ellen

Foghíjasan a Hoffenheim ellen

Thomas Tuchel vezetőedző még nem hozott végleges döntést a vasárnap pályára lépő kerettel kapcsolatban, de jó néhány játékosnak kérdéses a játéka a Hoffenheim ellen, többek között Mats Hummelsnek és Lukasz Piszczeknek is. A lista itt azonban nem ér véget…

Lukasz Piszczek kihagyta a Porto elleni Európa Liga visszavágót egy kisebb izomsérülés miatt. Mats Hummels bár pályára lépett, csípőproblémák miatt le kellett cserélni a szünetben.

Ilkay Gündogannak szintén el kellett hagynia a pályát a Porto ellen a félidőben. A vezetőedző így kommentálta az esetet: „Ilkay visszatérése talán kicsit korai volt. Még nem teljesen épült fel a korábbi vírusból, ami azt eredményezte, hogy nem volt túl friss és az erőállapota sem volt a megfelelő szinten.”

Marco Reus a 65. percben hagyta el a pályát Portugáliában, ugyanis az ágyékában érzett kisebb fájdalmat. Ő azonban minden bizonnyal Thomas Tuchel rendelkezésére állhat a Hoffenheim ellen.

Ha nem lenne elég  rossz hírekből, Pierre-Emerick Aubameyang egy fertőzést szedett össze a mérkőzés utáni éjszaka. A támadó már sokkal jobban van, bár több edzést is kénytelen volt kihagyni, abból az okból kifolyólag, hogy ne fertőzze meg csapattársait.

„Egy friss csapatot fogok pályára küldeni, olyan játékosokkal, akik képesek végig játszani 90 percet és jól érzik magukat,” mondta Tuchel.

A vezetőedző egészen biztosan nem számolhat Sokratis-szal, aki az elmúlt héten, a Leverkusen ellen szenvedett sérülést.