Reus: Erre kell építkeznünk! – A mérkőzés reakciói

Reus: Erre kell építkeznünk! – A mérkőzés reakciói

Marco Reus elégedett volt a skynak tett nyilatkozata alapján csapata remek teljesítményével a Mainz elleni 4-0-át követően, Julian Weigl pedig a formáció változtatását méltatta, ami láthatóan nagyot lendített a csapat teljesítményén. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Képesek voltunk az elmúlt években küszködni itt, hiszen hazai pályán a Mainz képes hatalmas nyomást kialakítani. Megbeszéltük egymás között, hogy folyamatos koncentrációra lesz szükség, és az elmúlt két-három mérkőzésen mutatott teljesítményünket kell újra elővegyük. Rengeteg lehetőségünk volt az első félidőben, és megszereztük a vezetést is, ami után különösen fontos volt, hogy tovább növeljük az előnyt. Zaga teljesítménye a második félidőben szenzációs volt, de ezt már az edzéseken is rendre megmutatja. Szép csapatmunka volt, erre kell építkeznünk.”

Julian Weigl: “A felállás változtatása jó hatást gyakorolt ránk. Ez volt a jó lépés azt illetően, hogy a védelmünket stabilizáljuk, jelenleg remekül működik. Az elmúlt pár mérkőzés bátrabbá tett minket, és a labdabirtoklás és -játszás terén is lassan visszanyerjük teljesen az önbizalmunkat. Ez szükséges ahhoz, hogy 4-0-ra győzni tudjunk.

Lucien Favre: “Az elején voltak nehézségeink a labdával. Az első 15 percben az ellenfelünk nagyon agresszív volt, keményen nyomtak minket. Fél óra elteltével azonban már jobb volt a sorunk, többet birtokoltuk a labdát, és jól is játszottuk meg, úgy hiszem. Volt pár gólszerzési lehetőségünk, és megérdemelten szereztünk vezetést az első félidőben. A folytatásban nagyon görcsösen szerettük volna növelni az előnyt, ami talán visszább is vethetett volna minket, de jól használtuk ki a területeinket, jól teljesítettünk a mai nap folyamán.”

Brandt: Egy lépés a megfelelő irányba – a mérkőzés reakciói

Brandt: Egy lépés a megfelelő irányba – a mérkőzés reakciói

“Csapatként küzdöttünk – és emberhátrányban is álltuk a sarat” – mondta Manuel Akanji a Hertha elleni meccset követően, ahol 10 emberre csökkentek nem sokkal a félidő előtt. Julian Brandt és Thorgan Hazard is értékelt a BVB.TV-nek a győzelem után, illetve Zorc, Favre és Reus is megosztotta véleményét a médiával.

Julian Brandt: “Jól játszottuk meg a labdákat az első félidőben. A lehetőségeinkkel könyörtelenek voltunk, így rögtön két gólt tudtunk szerezni, ami kényelmes helyzetbe hozott minket, elég hamar jutalmazódtunk. Utána viszont problémákkal néztünk szembe, amiből kaptunk egy igazán szerencsétlen gólt, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Ez azt jelentette a második félidőre, hogy sokkal védekezőbben és türelmesebben kellett játszanunk, a kevés labdabirtoklás ellenére nagyon óvatosak voltunk, és megpróbáltunk egy-két lehetőséget kiharcolni a magunk javára. Egy lépést tettünk a megfelelő irányba azzal, hogy meg tudtuk őrizni az eredményt 45 percen keresztül, sikerrel védtük a kapunkat, és sikerült győznünk, ami a célunk is volt.”

Manuel Akanji: “Nem volt könnyű dolgunk, de csapatként küzdöttünk – és emberhátrányban is álltuk a sarat. Az első félidőben észleltük, hogy a Hertha nagyon keményen küzd, és beleáll a párharcokba. Fel kellett készüljünk, hogy a második félidőben még nagyobb rohamok lesznek, de csapatként bírtuk a nyomást, így részben emiatt tudtuk elhozni a három pontot.”

Thorgan Hazard: “Mindig jó érzés gólt szerezni. Ez volt a második találatom a BVB színeiben, de úgy érzem, többre is képes vagyok, és bízom abban, hogy még többet szerzek is az elkövetkező néhány héten. Zseniális passzt kaptam Achraftól, így könnyű volt befejezni is az akciót.”

Michael Zorc: “Végig azt hangoztattuk, hogy a munkavégzés az edző és a csapat között jól működik, és ezt most láthattuk a pályán is. Ellenkező esetben nem látnánk ilyen teljesítményt, és nem mindenki tenné magát oda teljesen a csapatért. Ebből következik meggyőződésünk, hogy képesek leszünk fordulatot venni, és megtettünk egy fontos lépést a megfelelő irányba.”

Lucien Favre: “Fantasztikus győzelem volt, mindent beleadtunk. 10 emberrel védekezni egy teljes félidőt nem könnyű feladat, független attól, hogy kivel mérkőzöl meg éppen. Bármelyik játékos leküldhető két elkövetett szabálytalanság okán, ez túl gyorsan történik, mint sokminden más a pályán. A félidőben azt beszéltük, hogy meg kell mutassuk a karakterünket, és hogy egy csapat vagyunk. A játékosok harcoltak, és futottak rengeteget. Mindig elhittük, hogy képesek lehetünk erre. Nagyon összeszedetten játszottunk, egy csapat voltunk – még 10 emberre fogyatkozva is.”

Marco Reus: “Jelen helyzetben nem számít, hogyan játszunk. A legfőbb dolog az, hogy újfent három pontot szereztünk. Az első 30 percben jól működtünk egy új rendszerben – hatékonyak voltunk, és megérdemelten szereztük meg a két gólt. Sajnos utána jött egy szépítő találat a dolgok sűrűjében. A piros lap után fontos volt, hogy ne engedjük magunkat túl mélyen bezárni. A szünetben azt mondtuk, hogy igazán végig akarjuk ezt vinni. A második félidő egyszerre volt megtorpanás és harc elegye, amit végig tudtunk vinni – a három pont így a miénk lett.”

“Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után” – a mérkőzés reakciói

“Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után” – a mérkőzés reakciói

Marwin Hitz és Marco Reus egyaránt nyilatkozott a Skynak a 0-0-ás döntetlent követően: “Többet kell tennünk az előbbre jutásért, több energiát kellett volna belefektetni” – vázolta a kapitány. A mérkőzés reakciói következnek.

Marwin Hitz: “Tudtuk, hogy a Schalke nagy nyomást fog ránk helyezni, felkészültek ránk a héten, és feljebb is tekerték a tempót. Nem kezdtünk túl jól. Szerencsénk volt, hogy a Schalke bár hatékony volt a párharcokban, a fifty-fifty helyezetekben is, rendre megnyerték a labdát, de nem tudták sikerrel befejezni az akcióikat. Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után.”

Marco Reus: “Többet kell tennünk az előbbre jutásért, több energiát kellett volna belefektetni. Látható volt, hogy nem természetes a játékunk, valami hiányzik a repertoárunkból, ami visszavet minket. Továbbra is dolgoznunk kell önmagunkon – sokkal agresszívebbnek kell lennünk, átültetnünk a terveinket a gyakorlatba, és nyerni kell a meccseket, csak ekkor fog visszatérni a megszokott játékunk.”

Michael Zorc: “A technikai tudásunk valahogy nem volt ma jó – szerdára új lendületet kell vegyünk, fejlődnünk kell. Addig is, újra be kell gyakoroltatni azokat a technikai elemeket, amik most hiányoznak, és nem működnek automatikusan, kissé akadozónak tűnt így a teljesítmény.”

 

Favre: Megérdemelt győzelem volt! – a mérkőzés reakciói

Favre: Megérdemelt győzelem volt! – a mérkőzés reakciói

Nem sokkal a hármas sípszót követően Marco Reus, Lucien Favre és Julian Brandt értékelte a látottakat.

Lucien Favre: “Úgy gondolom, megérdemelt győzelem volt: kemény küzdelem volt, az bizonyos. A Gladbach képes volt nagy nyomást helyezni ránk, különösen a második félidőben. Két lesgólt is szereztünk, és több jó lehetőségünk volt. Összességében több gólszerzési lehetőségünk volt a Gladbachnál, igaz, a végén ők nyomtak minket, és voltak igazán őrült pillanatok is. Alakíthattuk volna 2-0-ra is az eredményt, de összességében nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy 1-0-ra nyertünk. Roman Bürki Embolóval szemben szedett össze egy zúzódást, meg kell várjuk, mit mond ezzel kapcsolatban a doktor.”

Marco Reus: “Tudtuk, hogy kemény mérkőzések elé nézünk jó ellenfelekkel szemben az elkövetkező három hétben. Különösen meghatározó lesz, hogy tudunk teljesíteni ebben az időszakban. Ezért volt fontos az, hogy megtegyük az első lépést abba az irányba, amit meg akarunk tenni. Láthattuk azt, hogy a mérkőzés nem egészen úgy alakult, ahogy azt megálmodtuk, de kellő agresszióval játszottunk, és megvoltak a helyzeteink. A végén elmodhattuk, hogy boldogok lehetünk, győzelemmel jutalmazódott a teljesítményünk.”

Julian Brandt: “A lesről szerzett két gólunkat elvették, de szerencsére a végén nem szenvedtünk emiatt hátrányt. Ettől függetlenül keserű szájízt hagytak, mivel az esetek nem voltak teljesen egyértelműek. Mind a két esetben Marco mozdult be, de nem hibáztatható emiatt, valahol el kellett futnia. Az, hogy megtartottuk az 1-0-ás eredményt így enyhíti az ezzel járó keserűséget. Marcóval eléggé megértjük egymást, de ebben a felállásban nem túl sokat játszottunk együtt, ezért volt, hogy nem volt mindig tökéletes az összjáték. Sok esélyünk volt, Thorgan és Achraf előtt is, és jól támadtunk előre. A Freiburg utáni mérkőzést követően örömteli az, hogy meg tudtunk nyerni egy ilyen mérkőzést. Mindkét kapusunk megmentett párszor minket, így jár a kalapemelés feléjük. Most az Inter ellen egy nagyon fontos mérkőzés jön, ahol szerencsére nagyon jó pozícióban vagyunk. A következő néhány hét kemény lesz: sok jó csapat ellen kell nagyon rövid időn belül jól teljesítenünk.”

Reus: “… aligha lepődhettünk meg ezen” – a mérkőzés reakciói

Reus: “… aligha lepődhettünk meg ezen” – a mérkőzés reakciói

A 2-2-es döntetlen a Freiburg ellen azt eredményezte, hogy a Dortmund csak egy pontot vitt haza, amit Marco Reus túl kevésnek ítélt meg. Sebastian Kehl szerint az az elhullajtott két pont hatalmas löketet adott volna a csapatnak a tabellán. A mérkőzés reakciói következnek.

Mats Hummels: “Nagyon frusztráltak vagyunk. Az elmúlt két idegenbeli mérkőzésünkön egyaránt 2-2 pontot dobtunk el öngólok miatt. Amíg a Freiburg nem egyenlített ki 1-1-re, egy szimpla lövésük sem volt. Ezzel a tudattal visszanézve különösen balszerencsés, hogy 2-2-re zártunk, még akkor is, ha a mi teljesítményünk sem volt kimagasló. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell. Most valamennyiünk elutazik a nemzeti válogatottjával, de a szünet után csak a győzelmet preferáljuk.  Az egyetlen pozitívum, hogy egyik csapat sem húzott el ma igazán, még mindig közel vagyunk egy nagyon szoros tabellán.”

Marco Reus: “A 2-2 nagyon keserű. Ez tükrözi a játékunkat, és a tényt, hogy nem teljesítünk meggyőzően. Aligha lepődhetünk meg azon, hogy csak egy ponttal térünk haza, ami nagyon kevés. A továbblépés nem ad annyi magabiztosságot nekünk, amennyit általában szokott. Remélem, hogy a válogatott szünet jót tesz nekünk, és kiüríti a fejeket, így a szezon következő fázisába frissen és megújulva léphetünk át. Gyorsan jönnek a következő fordulók, és kemények lesznek: késznek kell lennünk, és másképp kell reagáljunk, különösen ha megszerezzük a vezetést.”

Sebastian Kehl: “Egyértelműen csalódottak vagyunk, hogy újabb mérkőzést adtunk el a végén, olyan teljesítményt nyúlva, ami távol áll a legjobbunktól, ez elől nincs menekvés. Sokkal jobban éreznénk magunkat, ha elvisszük azt a két pontot is, mivel hatalmas lendületet nyertünk volna a tabellán, ha ezek a pontok is a nevünk mellett szerepelnének, a nyugodtság érzetét eredményezte volna. Jelen pillanatban azonban nem tartunk itt. Keményen dolgozunk, és fejlődnünk kell, még mindig elég szoros a tabella. Az a tény, hogy az SC Freiburg mindennel nekünk támadt és rohamozott, nem érhetett bennünket meglepetésként. Ezután persze nekünk arra kellett volna figyelnünk, hogy megakadályozzuk az íveléseket, belemenjünk a párharcokba, és együtt védekezzünk, ezt egy-két szituációban jobban kivitelezhettük volna.”