“Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után” – a mérkőzés reakciói

“Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után” – a mérkőzés reakciói

Marwin Hitz és Marco Reus egyaránt nyilatkozott a Skynak a 0-0-ás döntetlent követően: “Többet kell tennünk az előbbre jutásért, több energiát kellett volna belefektetni” – vázolta a kapitány. A mérkőzés reakciói következnek.

Marwin Hitz: “Tudtuk, hogy a Schalke nagy nyomást fog ránk helyezni, felkészültek ránk a héten, és feljebb is tekerték a tempót. Nem kezdtünk túl jól. Szerencsénk volt, hogy a Schalke bár hatékony volt a párharcokban, a fifty-fifty helyezetekben is, rendre megnyerték a labdát, de nem tudták sikerrel befejezni az akcióikat. Elégedettek lehetünk a szerzett ponttal ezután a mérkőzés után.”

Marco Reus: “Többet kell tennünk az előbbre jutásért, több energiát kellett volna belefektetni. Látható volt, hogy nem természetes a játékunk, valami hiányzik a repertoárunkból, ami visszavet minket. Továbbra is dolgoznunk kell önmagunkon – sokkal agresszívebbnek kell lennünk, átültetnünk a terveinket a gyakorlatba, és nyerni kell a meccseket, csak ekkor fog visszatérni a megszokott játékunk.”

Michael Zorc: “A technikai tudásunk valahogy nem volt ma jó – szerdára új lendületet kell vegyünk, fejlődnünk kell. Addig is, újra be kell gyakoroltatni azokat a technikai elemeket, amik most hiányoznak, és nem működnek automatikusan, kissé akadozónak tűnt így a teljesítmény.”

 

Favre: Megérdemelt győzelem volt! – a mérkőzés reakciói

Favre: Megérdemelt győzelem volt! – a mérkőzés reakciói

Nem sokkal a hármas sípszót követően Marco Reus, Lucien Favre és Julian Brandt értékelte a látottakat.

Lucien Favre: “Úgy gondolom, megérdemelt győzelem volt: kemény küzdelem volt, az bizonyos. A Gladbach képes volt nagy nyomást helyezni ránk, különösen a második félidőben. Két lesgólt is szereztünk, és több jó lehetőségünk volt. Összességében több gólszerzési lehetőségünk volt a Gladbachnál, igaz, a végén ők nyomtak minket, és voltak igazán őrült pillanatok is. Alakíthattuk volna 2-0-ra is az eredményt, de összességében nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy 1-0-ra nyertünk. Roman Bürki Embolóval szemben szedett össze egy zúzódást, meg kell várjuk, mit mond ezzel kapcsolatban a doktor.”

Marco Reus: “Tudtuk, hogy kemény mérkőzések elé nézünk jó ellenfelekkel szemben az elkövetkező három hétben. Különösen meghatározó lesz, hogy tudunk teljesíteni ebben az időszakban. Ezért volt fontos az, hogy megtegyük az első lépést abba az irányba, amit meg akarunk tenni. Láthattuk azt, hogy a mérkőzés nem egészen úgy alakult, ahogy azt megálmodtuk, de kellő agresszióval játszottunk, és megvoltak a helyzeteink. A végén elmodhattuk, hogy boldogok lehetünk, győzelemmel jutalmazódott a teljesítményünk.”

Julian Brandt: “A lesről szerzett két gólunkat elvették, de szerencsére a végén nem szenvedtünk emiatt hátrányt. Ettől függetlenül keserű szájízt hagytak, mivel az esetek nem voltak teljesen egyértelműek. Mind a két esetben Marco mozdult be, de nem hibáztatható emiatt, valahol el kellett futnia. Az, hogy megtartottuk az 1-0-ás eredményt így enyhíti az ezzel járó keserűséget. Marcóval eléggé megértjük egymást, de ebben a felállásban nem túl sokat játszottunk együtt, ezért volt, hogy nem volt mindig tökéletes az összjáték. Sok esélyünk volt, Thorgan és Achraf előtt is, és jól támadtunk előre. A Freiburg utáni mérkőzést követően örömteli az, hogy meg tudtunk nyerni egy ilyen mérkőzést. Mindkét kapusunk megmentett párszor minket, így jár a kalapemelés feléjük. Most az Inter ellen egy nagyon fontos mérkőzés jön, ahol szerencsére nagyon jó pozícióban vagyunk. A következő néhány hét kemény lesz: sok jó csapat ellen kell nagyon rövid időn belül jól teljesítenünk.”

Reus: “… aligha lepődhettünk meg ezen” – a mérkőzés reakciói

Reus: “… aligha lepődhettünk meg ezen” – a mérkőzés reakciói

A 2-2-es döntetlen a Freiburg ellen azt eredményezte, hogy a Dortmund csak egy pontot vitt haza, amit Marco Reus túl kevésnek ítélt meg. Sebastian Kehl szerint az az elhullajtott két pont hatalmas löketet adott volna a csapatnak a tabellán. A mérkőzés reakciói következnek.

Mats Hummels: “Nagyon frusztráltak vagyunk. Az elmúlt két idegenbeli mérkőzésünkön egyaránt 2-2 pontot dobtunk el öngólok miatt. Amíg a Freiburg nem egyenlített ki 1-1-re, egy szimpla lövésük sem volt. Ezzel a tudattal visszanézve különösen balszerencsés, hogy 2-2-re zártunk, még akkor is, ha a mi teljesítményünk sem volt kimagasló. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell. Most valamennyiünk elutazik a nemzeti válogatottjával, de a szünet után csak a győzelmet preferáljuk.  Az egyetlen pozitívum, hogy egyik csapat sem húzott el ma igazán, még mindig közel vagyunk egy nagyon szoros tabellán.”

Marco Reus: “A 2-2 nagyon keserű. Ez tükrözi a játékunkat, és a tényt, hogy nem teljesítünk meggyőzően. Aligha lepődhetünk meg azon, hogy csak egy ponttal térünk haza, ami nagyon kevés. A továbblépés nem ad annyi magabiztosságot nekünk, amennyit általában szokott. Remélem, hogy a válogatott szünet jót tesz nekünk, és kiüríti a fejeket, így a szezon következő fázisába frissen és megújulva léphetünk át. Gyorsan jönnek a következő fordulók, és kemények lesznek: késznek kell lennünk, és másképp kell reagáljunk, különösen ha megszerezzük a vezetést.”

Sebastian Kehl: “Egyértelműen csalódottak vagyunk, hogy újabb mérkőzést adtunk el a végén, olyan teljesítményt nyúlva, ami távol áll a legjobbunktól, ez elől nincs menekvés. Sokkal jobban éreznénk magunkat, ha elvisszük azt a két pontot is, mivel hatalmas lendületet nyertünk volna a tabellán, ha ezek a pontok is a nevünk mellett szerepelnének, a nyugodtság érzetét eredményezte volna. Jelen pillanatban azonban nem tartunk itt. Keményen dolgozunk, és fejlődnünk kell, még mindig elég szoros a tabella. Az a tény, hogy az SC Freiburg mindennel nekünk támadt és rohamozott, nem érhetett bennünket meglepetésként. Ezután persze nekünk arra kellett volna figyelnünk, hogy megakadályozzuk az íveléseket, belemenjünk a párharcokba, és együtt védekezzünk, ezt egy-két szituációban jobban kivitelezhettük volna.”

Sokkal agresszívebbnek kell lennünk – a mérkőzés reakciói

Sokkal agresszívebbnek kell lennünk – a mérkőzés reakciói

Csalódott játékosi és csalódott edzői értékelések követték az idei bajnokság első hazai pontvesztését. A mérkőzés reakciói következnek a Bréma elleni 2-2-es döntetlent követően.

Lucien Favre: “Megvolt a lehetőségünk arra, hogy 3-2-re, vagy akár 4-2-re is nyerjünk. A játékunk rendben volt, de nem mi diktáltunk, nem uraltuk a mérkőzést. Sok hullámvölgy volt, és sokszor túl gyorsak voltunk, vagy túl sok rizikót vállaltunk, bizonyos helyzetekben túl könnyen ajándékoztuk el a labdát, ennél sokkal jobban is tudunk teljesíteni. Meg kell találjuk az egyensúlyunkat. A mai mérkőzés után kétség sem férhet hozzá, hogy csalódottak vagyunk.”

Roman Bürki: “Amikor igazán számít, sokkal agresszívebbnek kell lennünk, mint például a rögzített helyzeteknél, és ez vonatkozik mind a támadásainkra, mind a védelmünkre. A mmeccseinket néha igazán élvezetes nézni, de hiányzik a gyilkos ösztön. Jól ötvözött csapat a mienk, de néha szeretném látni, hogy egyikünk-másikunk még határozottabban játsszon. Jön egy pár fontos találkozónk, mint a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés, majd idegenben a Freiburg ellen folytatjuk. Nem lesz sok időnk a regenerációra, és még kevésbé az edzésre. Ezt a kevés időt viszont nagyon intenzíven ki kell, hogy használjuk.”

Marco Reus: “Ma nem tudtuk lezárni a játékot. Miután 1-1-re visszajöttünk, az uralmunk alatt tartottuk a találkozót. Visszatekintve túl sok gólszerzési lehetőséget látok, ami eldönthette volna a találkozót, a végén pedig hiányzott is belőlünk a szükséges erő. Sajnálatos módon ez kevés volt a második félidőre. A szurkolóink előtt játszottunk a Südtribünenél, így sokkal nagyobb akaratot kellett volna mutassunk a harmadik gól megszerzése kapcsán. Nyilvánvaló, hogy egy rögzített helyzetből gólt kapni fájó, különösen a mérkőzés azon szakaszában. A Bréma nagyon jól teljesített a második játékrészben, sajnos ez rólunk nem mondható el. Sokkal agresszívebben és bátrabban kell játszanunk, amikor támadunk. A szezon elején nagyon fontos, hogy jól kezdjünk, és ne szakadjunk le az élmezőnytől. Már most kissé hátrányban vagyunk, így nincs kérdés, meg kell nyerjük a találkozóinkat. Ahhoz sem férhet viszont kétség, hogy nyugodtnak kell maradnunk, és a dolgunkra szabad csak koncentrálni.”

Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket – a mérkőzés reakciói

Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket – a mérkőzés reakciói

Marco Reus nem válogatta meg szavait az elkeserítő vereség után Berlinben: “Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket. Gondolok a győzni akarásra és szenvedélyre – ha ezek megvannak, csak akkor tudunk elkezdeni igazán játszani.” A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Nemes egyszerűséggel ostobák voltunk az egész mérkőzés alatt. Volt néhány jó helyzetünk, de utána szétestünk a mérkőzés utolsó harmadára. Az egyenlítés után uraltuk a játékot, és benne voltunk rendesen, de összességében ez nem volt elég. Néha elhisszük azt, hogy az ilyen mérkőzéseket csak a minőségünkkel meg tudjuk nyerni, de ezt sürgősen abba kell hagyjuk! Ugyanazokat az erényeinket kell idén is megmutassuk, mint amik tavaly emeltek fel minket. Gondolok a győzni akarásra és szenvedélyre – ha ezek megvannak, csak akkor tudunk elkezdeni igazán játszani. Mindannyiunknak fokoznia kell a saját tempóját és játékát minél hamarabb.”

Julian Brandt: “Túl könnyen kaptuk ma a gólokat. Az Union mindennel nekünk jött, és túl egszerűvé tettük a dolgukat, ami fájó. Egységként kell biztosnak lennünk abban, hogy sokkal jobban védekezünk. Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy nem játszottunk jól számos helyzetben, nem is gondolnám, hogy bármelyikünknek is jó meccse lett volna. Mind láthattuk ma, hogy a berliniek sokkal jobban akarták ezt a győzelmet.”

Lucien Favre: “Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Az első játékrészünk rendben volt – két jó lehetőségünk is adódott, majd gyorsan ki is egyenlítettünk. Úgy gondolom, hogy a tudatalattinkban arra gondoltunk, ez olyan lesz, mint a második játékrészben a Köln ellen. Nem így történt. Az Union tovább folytatta jó játékát, nagyon határozottan és erősen álltak bele a mérkőzésbe és remekül hárították támadásainkat. Türelmesnek kellett volna maradnunk, és nem lett volna szabad kapkodunk 1-1-nél, hanem jobban kellett volna védekezni. Ehelyett türelmetlenné váltunk, és egy teljesen felesleges góllal 2-1-es hátrányba kerültünk. Ezután is ugyanaz lett volna a képlet: türelem. Még mindig volt idő arra, hogy 2-2 legyen az állás, és talán hogy a mérkőzést is megnyerjük. Gyenge volt a második játékrészünk.”