Brandt: Egy lépés a megfelelő irányba – a mérkőzés reakciói

Brandt: Egy lépés a megfelelő irányba – a mérkőzés reakciói

“Csapatként küzdöttünk – és emberhátrányban is álltuk a sarat” – mondta Manuel Akanji a Hertha elleni meccset követően, ahol 10 emberre csökkentek nem sokkal a félidő előtt. Julian Brandt és Thorgan Hazard is értékelt a BVB.TV-nek a győzelem után, illetve Zorc, Favre és Reus is megosztotta véleményét a médiával.

Julian Brandt: “Jól játszottuk meg a labdákat az első félidőben. A lehetőségeinkkel könyörtelenek voltunk, így rögtön két gólt tudtunk szerezni, ami kényelmes helyzetbe hozott minket, elég hamar jutalmazódtunk. Utána viszont problémákkal néztünk szembe, amiből kaptunk egy igazán szerencsétlen gólt, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Ez azt jelentette a második félidőre, hogy sokkal védekezőbben és türelmesebben kellett játszanunk, a kevés labdabirtoklás ellenére nagyon óvatosak voltunk, és megpróbáltunk egy-két lehetőséget kiharcolni a magunk javára. Egy lépést tettünk a megfelelő irányba azzal, hogy meg tudtuk őrizni az eredményt 45 percen keresztül, sikerrel védtük a kapunkat, és sikerült győznünk, ami a célunk is volt.”

Manuel Akanji: “Nem volt könnyű dolgunk, de csapatként küzdöttünk – és emberhátrányban is álltuk a sarat. Az első félidőben észleltük, hogy a Hertha nagyon keményen küzd, és beleáll a párharcokba. Fel kellett készüljünk, hogy a második félidőben még nagyobb rohamok lesznek, de csapatként bírtuk a nyomást, így részben emiatt tudtuk elhozni a három pontot.”

Thorgan Hazard: “Mindig jó érzés gólt szerezni. Ez volt a második találatom a BVB színeiben, de úgy érzem, többre is képes vagyok, és bízom abban, hogy még többet szerzek is az elkövetkező néhány héten. Zseniális passzt kaptam Achraftól, így könnyű volt befejezni is az akciót.”

Michael Zorc: “Végig azt hangoztattuk, hogy a munkavégzés az edző és a csapat között jól működik, és ezt most láthattuk a pályán is. Ellenkező esetben nem látnánk ilyen teljesítményt, és nem mindenki tenné magát oda teljesen a csapatért. Ebből következik meggyőződésünk, hogy képesek leszünk fordulatot venni, és megtettünk egy fontos lépést a megfelelő irányba.”

Lucien Favre: “Fantasztikus győzelem volt, mindent beleadtunk. 10 emberrel védekezni egy teljes félidőt nem könnyű feladat, független attól, hogy kivel mérkőzöl meg éppen. Bármelyik játékos leküldhető két elkövetett szabálytalanság okán, ez túl gyorsan történik, mint sokminden más a pályán. A félidőben azt beszéltük, hogy meg kell mutassuk a karakterünket, és hogy egy csapat vagyunk. A játékosok harcoltak, és futottak rengeteget. Mindig elhittük, hogy képesek lehetünk erre. Nagyon összeszedetten játszottunk, egy csapat voltunk – még 10 emberre fogyatkozva is.”

Marco Reus: “Jelen helyzetben nem számít, hogyan játszunk. A legfőbb dolog az, hogy újfent három pontot szereztünk. Az első 30 percben jól működtünk egy új rendszerben – hatékonyak voltunk, és megérdemelten szereztük meg a két gólt. Sajnos utána jött egy szépítő találat a dolgok sűrűjében. A piros lap után fontos volt, hogy ne engedjük magunkat túl mélyen bezárni. A szünetben azt mondtuk, hogy igazán végig akarjuk ezt vinni. A második félidő egyszerre volt megtorpanás és harc elegye, amit végig tudtunk vinni – a három pont így a miénk lett.”

Választ adtunk a kételyekre – a mérkőzés reakciói

Választ adtunk a kételyekre – a mérkőzés reakciói

A BVB remek választ adott a múltkori, Union Berlin elleni vereséget követő kétségekre, hiszen 4-0-ra győzték le a Bayer Leverkusent. Michael Zorc kiemelte, hogy a mai napon kifejezetten szükség volt egy jó eredményre, valamint Thomas Delaney-t méltatta különösen. A mérkőzés reakciói következnek.

Michael Zorc: “Jó eredményre volt ma szükségünk, már most nyomás alatt vagyunk. A csapat nagyon magabiztosnak mutatkozott. Külön kiemelném Thomas Delaney-t, aki 200 párharcából 210-et nyert meg, hihetetlen módon teljesített ma. Az eredmény stabilitást adhat a csapatnak, amire építkezni tudunk.”

Thomas Delaney: “Az egész csapat remekül teljesített ma, nagyon hatékonyak voltunk. Sosem egyszerű a Leverkusen ellen játszani, az edzőnk is felhívta rá a figyelmet, hogy nagy nyomást akarnak majd kialakítani rögtön az elején. Az ilyen helyzetekben nagyon fontos, hogy túléljük az első perceket. A berlini meccs után csalódottak voltunk, és nem is engedhetünk meg olyan teljesítményt magunknak, mint ami ott jellemzett, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot.”

Sebastian Kehl: “Választ adtunk a kérdésekre. Nem volt azonban minden tökéletes, ezt láthattuk, viszont négy gól csak magától nem születik meg. Összességében nem sok esélyt hagytunk ma.”

Roman Bürki: “Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, a Leverkusen sokszor támadt le és kontrázott is, ami nehézségeket okozott. A mérkőzés eleje egyszerűen vad volt. Miután megszereztük az első gólunkat, lenyugodtak a körülmények, és jobb lett a helyzet – jól védekeztünk, és megérdemelten nyertünk. Thomas feladata volt, hogy Havertzet vegye ki a játékból, és azt kell mondjam, remekül teljesített.”

Julian Brandt: “Ez volt az első alkalom, hogy a Leverkusen ellen játszottam, és ez teljesen új érzés volt. Jól játszottunk, még akkor is, ha az első félidőben csomót kellett üldözzük is a labdát. De ha 4-0-ra nyersz, az remek választ ad a kételyekre.”

Odaajándékoztuk a gólokat – a mérkőzés reakciói

Odaajándékoztuk a gólokat – a mérkőzés reakciói

Mind a tréner, mind a játékosok arra reflektáltak az Augsburg elleni 2-1-es vereség után, hogy számos egyéni hibából juttatták gólhelyzethez az Augsburgot, mely csapat kétszer is eredményes volt Csi Dongvon révén. Lucien Favre csalódottan állapította meg, hogy “az ellenfélnek effektíve nem voltak helyzetei, mégis mi maradtunk alul”. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nyerhettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtuk kihasználni. Az ellenfélnek effektíve nem voltak helyzetei, mégis mi maradtunk alul 2-1-re. Minden hibánk gólhoz vezetett, ez szégyen. Mi mindig nyerni akarunk, erre teljesen szükségtelenül veszítettük el a meccset: nézzék meg, hibát vétettünk, rögtön 1-0 lett az állás. De még ezután is meg kellett volna őrizzük a hidegvérünk, és kerülni a további hibákat.”

Marco Reus: “Elképesztően idegesítő vereséget szenvedtünk. Odaajándékoztuk őket az egyéni hibáknak köszönhetően, ami miatt sokkal nehezebb lett a dolgunk – 2-0-ás hátrányból pokoli nehéz mit kezdeni. Volt három vagy négy remek lehetőségünk, de ezt követően egyéni hibákat vétettünk, és fel tudott állni a védelmük. Csak magunkat vádolhatjuk, mivel nem adhatjuk el a labdát ennyire egyszerűen, és hívhatjuk meg az Augsburg játékosait hogy lőjenek gólt. Ha ennyit birtoklod a labdát, ki kell alakítani a megfelelő teret a játékhoz. Tudtuk, hogy az Augsburg őrzi a területeket, és rengeteget mozogtak, de elég lehetőségünk volt arra, hogy lőjünk gólt. Nem engedhetünk meg még egyszer ekkora hibákat magunknak, másképp a vesztes oldalon fejezzük be a találkozót.”

Roman Bürki: “Csalódott vagyok amiatt, ahogyan kaptuk a két gólunkat, teljesen szükségtelen volt. Másik oldalról nézve el kell ismerni Kobel teljesítményét, bemutatott néhány kiváló védést. Jelenleg olyan gólokat is bekapunk, melyeket egyszerű lenne kivédeni, de valami okból kifolyólag erre most nem vagyunk képesek.”

Matthias Sammer: “Egy döntetlent megérdemeltünk volna. Fejben dőlt el a találkozó, inkább fejben, mint fizikálisan. Muszáj elérni 90-95%-ot, a 60-70%-os teljesítmény egyszerűen nem elég.”

Elveszítettük a koncentrációnkat – REAKCIÓK

Elveszítettük a koncentrációnkat – REAKCIÓK

Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Borussia Dortmund játékosai a Tottenham elleni (3-0) BL-nyolcaddöntő után – akadt, aki szerint a következetesség hiányzott, és volt olyan is, aki a koncentráció hiányát hozta fel a vereség okaként.

Roman Bürki: “Az első félidőben csak egy lehetőségünk volt, a másodikban szinte semmi. Ha egy robusztus csapat ellen játszunk, akkor nehézségeink vannak, mert nem tudunk ellenük mit csinálni. Már néhány héttel ezelőtt ütemszerűen kapjuk a gólokat, ami nem egyszerű és nem érdemtelen. Kevésbé uraljuk a mérkőzést, nem vagyunk figyelmesek, és határozottabban kell védekeznünk. Ezt már az edzésen el kell kezdenünk, és mindenképpen javítanunk kell.”

Mario Götze: “A második félidőben nagyon gyorsan gólt kaptunk, ami kicsit kizökkentett a nyugalmunkból. A második gól a lefújás előtt természetesen eléggé elkeserítő volt. Ha az első félidőt megnézzük, akkor voltak lehetőségeink, és viszonylag kiegyensúlyozottak voltunk, jól álltunk, de egy ilyen apró dolog szokott dönteni. Egy vagy több szituációban hiányzott a következetességünk, és ez nem működött. Vissza kell térnünk a helyes útra, mivel hétfőn lesz a következő mérkőzésünk.”

Jadon Sancho: “Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a Tottenham nem ért utol minket. A második félidőben kicsit elveszítettük a koncentrációnkat majd ilyen gólokat kaptunk. Nagyon örülök, hogy a családom és a barátaim előtt játszhattam, hiszen nem láthatom olyan gyakran őket, mivel Németországban játszom. Továbbra is keményen fogunk edzeni, és remélhetőleg a visszavágón gólokat fogunk szerezni.”

Götze: Két pontot eldobtunk

Götze: Két pontot eldobtunk

Mario Götze a drámai 2-2-es végeredmény után csalódottan értékelt: “Nem voltunk túl hatékonyak ma”. Véleményét a duplázó Jadon Sancho is megerősítette, valamint Roman Bürki véleménye is hasonló volt. A mérkőzés reakciói következnek.

Mario Götze: “Ha a mérkőzés egészét nézzük, ez vereséggel ért fel, két pontot eldobtunk. Nem használtuk ki a második félidőben kiharcolt nagy lehetőségeket. Ami nagy pozitívum volt, hogy miként védekeztünk, és alakítottunk ki helyzetet csapatként, a tempót a kellő pillanatokban fel tudtuk pörgetni. A mai volt az első, amikor nem voltunk kellően hatékonyak, az eredményen ez meg is látszott.”

Jadon Sancho: “Ez nem volt megérdemelt, nyernünk kellett volna. Meg kellett volna fojtsuk a játékot, ez frusztrál minket. Nagyon csalódott vagyok, mert csapatként nagyot küzdöttünk, de ezúttal kevés szerencsénk volt. Legközelebb jobb munkát kell végezzünk. Mindenki egymásért és egymással küzd, és sikeresek leszünk, ha ezt továbbra is így folytatjuk.”

Roman Bürki: “Ez csalódást keltő, mivel vezettünk a végéig, majd egy ostoba büntető miatt eldobtuk az egészet. A hangulat padlóra vitt minket a mérkőzés után, de nem szabad elfelejteni, hogy továbbra sem veszítettünk, és kilenc bajnoki után is veretlenek vagyunk, továbbra is jó úton járunk. Olyan csapat ellen játszottunk, amelyik a legjobbak között kíván teljesíteni. Kisebb szerencsével nyerhettük volna a mérkőzést, de nézzük a pozitív oldalát is: láthattuk, hogy fejlődnünk kell, ha a végéig ki akarunk tartani.”

Lucien Favre: “Csalódottak vagyunk, de el kell fogadjuk, hogy a sport ilyen, a futball ilyen. Megérdemeltük volna a győzelmet.”

Dárdai Pál: “A Dortmundnak világklasszis támadói vannak, és nem tudsz mindig védekezni ellenük, a második gól is védhetetlen volt. Ha a Dortmund megteszi azt, hogy nem használja ki a kontráit, van esélyünk. Nem volt teljesen érdemtelen a pontunk.”