Bürki az idény kapusa lehet a Sky Sportnál!

Bürki az idény kapusa lehet a Sky Sportnál!

A német Sky Sport szavazatokkal keresik az idény legjobb kapusát, amelyen egyelőre Roman Bürki előnye tetemesnek tűnik.

A Borussia Dortmund 28 éves svájci válogatott kapusa, Roman Bürki jelenleg 34,46 százalékkal, és 6 012 szavazattal az élen áll egy nappal a szerdán elindult voksoláson. A második helyen a Frankfurt hálóőre, Kevin Trapp áll, aki a szavazatok 23,86 százalékát zsebelte be eddig. A dobogó legalsó fokán az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter áll 3 729 vokssal.

Bürki az elmúlt szezonban harminckettőből tíz bajnokit hozott le kapott gól nélkül az Borussia Dortmund kapujában.

Szavazni ide kattintva tudsz!

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.

Nem volt egyszerű döntés. Még ezeknek a soroknak az írása sem volt könnyű, pedig nagyon hosszú ideig gondoltam rá. A legnagyobb megtiszteltetés volt számomra, hogy a hazám mezét viselhettem. Élveztem, és szerettem minden másodpercet a pályán tölteni a csapattal. Ahogy korábban is mondtam: nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy további mérkőzéseken is pályára lépek, amelyek mindig büszkeséggel töltenek el. Szükség esetén, természetesen ahol tudok, segítek a szakmai stábnak, amit megígértem az együttesnek is. A svájci válogatottnál eltöltött hat év és három világversenye után a klubomra, a Borussia Dortmundra szeretnék összpontosítani. Remélem, hogy a fiatal svájci kapusok megragadják a lehetőséget, hogy bizonyítsanak Vladimir Petkovic szövetségi kapitánynak, és Patrick Foletti kapusedzőnek, valamint jelentős tapasztalatokat szereznek majd a nemzeti csapatban

– írta Bürki, aki a szezonban 16 tétmeccsen játszott a Dortmund színeiben, és a jövőben is szurkolni fog a svájciaknak.

Biztosíthatom Önöket, hogy a legnagyobb szurkolója leszek a csapatnak, amikor nem játszok a svájci válogatottért.” – zárta a bejegyzését.

Bürki csapata, a Borussia Dortmund jelenleg hat pont előnnyel vezeti a Bundesligát a második helyen álló Bayern München előtt.

Bürki: táplálkoznunk kell a sikerből

Bürki: táplálkoznunk kell a sikerből

A hatalmas védéseket bemutató svájci kapus és a csapat két gólszerzője értékelte a Lipcse elleni találkozót a lefújást követően.

 

Marco Reus: “Kiváló rajt? Azt nem mondanám, maximum a 30. perctől. Előtte elképesztően megnehezítette a dolgunkat a Lipcse, sokkal jobb ritmusban futballoztak. Még szinte meg sem érkeztünk a meccsbe, alig értünk labdához, máris 1-0-ra vezettek. Nem éppen ilyen kezdésről álmodik az ember. Szerencsére fél óra elteltével meg tudtuk mutatni, hogy bennünk is van spiritusz és sikerült alkalmazkodnunk a lipcsei letámadáshoz, aztán összejött az egyenlítés, amitől lendületbe jöttünk, elkezdtük a saját játékunkat játszani és gyorsan rúgtunk még kettőt.”

Mo Dahoud: “Örülök a gólomnak, ma megmutattuk, hogy van bennünk tartás, sikerült megfordítanunk a találkozót. Ez volt az első gólom dortmundi játékosként, így ez a nap igazán különleges számomra, nagyon érzelmes mérkőzést tudhatok magam mögött.”

Roman Bürki: “A Lipcse nagyon magasan helyezett nyomást ránk, egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni vele, nem tudtunk futballozni. Ezt követően túlléptük saját árnyékunkat, és jól játszottunk. Táplálkoznunk kell ebből a sikerből, életben kell tartani a győzelemmel járó eufóriát.”

Reus: koncentráljunk a pozitív dolgokra

Reus: koncentráljunk a pozitív dolgokra

Kiszenvedte a továbbjutást a Greuter Fürth otthonában a Borussia Dortmund a Német Kupa első fordulójában, Marco Reus és Roman Bürki értékeltek röviden a mérkőzés után.

Roman Bürki: “Tudtuk, hogy nehéz lesz a meccs, a Fürth pedig jól is futballozott. Annak ellenére, hogy kontrolláltuk a találkozót, nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, mint ahogy azt elképzeltük. Minden energiánkkal erre a találkozóra összpontosítottunk, végeredményben pedig boldogok vagyunk, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Most már jöhet a Bundesliga.”

Marco Reus: “Ahogy vártuk, nagyon nehéz dolgunk volt ma este. A Fürth szervezett és egységes volt, nagyon megnehezítették az életünket. Nem sikerült megszereznünk a vezetést, ami csak még nehezebbé tette számunkra a találkozót. Nem voltunk elég határozottak és nem voltunk elég magabiztosak sem ezen az estén. Most már csak a pozitívumokra szabad koncentrálnunk, csúnya győzelmet arattunk, de megvan a továbbjutás.”

Bürki: úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset

Bürki: úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset

Fontos pillanatokban mutatott be hatalmas védéseket a Wolfsburg ellen Roman Bürki. A svájci hálóőr a BVBtotal!-nak nyilatkozott a találkozót követően.

– Roman, furcsa meccs volt ez. Az ellenfél nem túl gyakran jutott el a kapudig, de amikor igen, akkor nagyon veszélyesek voltak. Mit gondolsz?

Bürki: Több volt ez, mint furcsa. Úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset, de aztán megint elkövettünk olyan egyéni hibákat, amelyek miatt mégsem sikerült a győzelem. Ha egy picit kiegyensúlyozottabbak vagyunk és jobban koncentrálunk a támadások befejezéseire, valamint kíméletlenül kihasználjuk az előttünk adódó lehetőségeket, akkor minden kétséget kizáróan megszereztük volna a három pontot. Sajnos nem ez történt, de hamarosan újabb lehetőségünk lesz a bajnoki pontokat megszerezni.

– Volt néhány egészen szenzációs védésed. Az első félidőben például Didavi helyzeténél, vagy a mérkőzés vége előtt nem sokkal mikor éppen hogy ki tudtad tolni Wilian lövését. Mire gondolsz ilyenkor?

Bürki: Kezdjük az utóbbival. Szerencsém volt, hogy volt még időm egyet hátra lépni a lövés előtt, aztán pedig annyira nyújtozkodtam, amennyire csak tudtam. Ami a spárgát illeti az első félidőből, az ösztönből jött. Ezekben a helyzetekben nem igazán gondolok semmire. Csak kivetődik az ember, úgy, hogy gyakran nem is lát semmit, de nagyon jól tudja, hova fog érkezni a labda. Sok mindent megtanulsz kapusként, de egyértelmű, hogy néha egy kis szerencsére is szükséged van.

– Csak egy pontot sikerült megszerezni, annak ellenére hogy végig jobbnak tűnt a csapat. A második félidőben Erik Durm odaszaladt hozzád és mondott néhány dolgot. Mi történt ott tulajdonképpen?

Bürki: Betegséggel küzdöttem a felkészülés alatt, sőt nem is játszottam a tesztmérkőzéseken. Kicsit még ennek a hatását éreztem a találkozó előtt, görcsölt a vádlim és a kirúgásoknál úgy éreztem, hogy kissé elhagy az erőm. Erik hozott nekem egy kis magnéziumot és egy kis cukrot, hogy visszanyerjem az energiám.