Reus: “Meg kellett volna tudnunk tartani az eredményt 2-1-nél” – a mérkőzés reakciói

Reus: “Meg kellett volna tudnunk tartani az eredményt 2-1-nél” – a mérkőzés reakciói

“Összességében rendben volt, de mégsem volt elég jó” – összegezte a mérkőzést Lucien Favre a Sky-nak a 2-2-es döntetlent követően. Marco Reus a kései gólt fájlalta különösen. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Minden rendben volt. Átvettük a vezetést 2-1-gyel a második félidőben, és uraltuk a mérkőzést. Ha kihasználtuk volna a helyzeteinket, és 3-1-re alakítjuk az állást, véget is ért volna a meccs. Képesnek kell lennünk arra, hogy 2-1-nél megtartsuk az eredményt, de nem jártunk sikerrel – a Frankfurt képes visszatérni mindig, és most is ezt tette. Sokkal ellenállóbbnak kell lennünk az utolsó 5 percben.”

Roman Bürki: “Nagyon csalódott vagyok, nem tudtunk kitartani a végéig. Jó munkát végeztünk, és jól játszottunk, de a Frankfurt ellen ezt 90 percig tartani is kell, különösen ha olyan kiváló tüzéreik vannak, mint Bas Dost, aki már 16-ról is ostrom alá veszi a kaput. A labda egyik oldalról a másikra szállt a mérkőzésen abban a reményben, hogy valaki el is éri, és a végén szerencséjük volt, mert eggyel sikerrel is jártak. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, így el tudjuk dönteni a találkozókat. Lehetőségeink voltak, és jól is védekeztünk, de sajnos nem a legvégsőkig.”

Axel Witsel: “A kezünkben volt a találkozó, különösen az első félidőben. A győzelem útján jártunk, de az utolsó 15-20 percben visszaengedtük őket a játékba, és nem tudtunk kitartani. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Ma volt számos lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a harmadik találatot is. A szezon hosszú, nem szabad elidegeskedjük. Holnaptól regenerálódunk, és megkezdjük a felkészülést a Bréma elleni találkozóra:”

Lucien Favre: “A kései egyenlítés bosszantó, de nekünk is volt lehetőségünk arra, hogy még több gólt szerezzünk, mégsem tettük. Voltak pillanatok, mikor nem játszottunk jól. A lehetőségek adottak voltak, de megfelelő tempóban kell ezekre reagálni, és jobban meg kell tartsuk a labdát. Uraltuk a mérkőzést, és 10 perc után már vezettünk is, erre építeni kellett volna. A második félidőben is voltak nagy lehetőségeink, melyekkel nem tudtunk élni. Nem lehet teljesen az uralmad alatt tartani egy meccset 90 percen át. Össszességében rendben volt a teljesítmény, de mégsem volt elég jó. A mentalitás itt most nem segített. Rengeteg helyzetünk volt, de a befejezések nem működtek.”

Horst Köppel rekordját szárnyalta túl Jadon Sancho – A mérkőzés érdekességei

Horst Köppel rekordját szárnyalta túl Jadon Sancho – A mérkőzés érdekességei

Hiába vezetett kétszer is, birtokolta 60%-ban a labdát és nyerte meg 56%-ban párharcait a Dortmund, mégis pontot vesztett a Frankfurt otthonában a 2-2-re záródó mérkőzésen. A mérkőzés érdekességei következnek.

Történelmet író: Jadon Sancho az eddigi öt Bundesliga-bajnoki során minden meccsen érintett volt legalább egy gólban, hármat szerzett, ötször pedig kiszolgált. Immáron ő a legfiatalabb játékos, aki a Bundesligában 16 találatot jegyzett, átadva ezzel Horst Köppel rekordját a múltnak – akinek edzői irányítása alatt a csapat 1989-ben Német Kupát tudott nyerni.

Kései kapott gól: A Borussia Dortmund az utolsó negyed órákat figyelembe véve először kapott gólt ilyen későn az idei kiírásban.

Rögzített helyzet: A BVB második találata volt idén az első, amelyik rögzített helyzetből született.

Gól és gólpassz egy meccsen: Axel Witsel korábban sosem lőtt gólt és adott gólpasszt ugyanazon Bundesliga-mérkőzésen, további 61 passzából 60 sikeres volt, az elhibázott egy pedig az ellenfél térfelén történt, és szögletet eredményezett a BVB számára.

Made in Belgium: Thorgan Hazard 38. bajnoki asszisztját szerezte, de csupán a másodikat a Dortmund mezében. Ez volt az első alkalom, hogy egy honfitársának adott gólpasszt.

Könyvelve: Mats Hummels visszatérése óta először kapott sárga lapot.

Visszatérés: Dan-Axel Zagadou április 13 után először tért vissza a pályára – több, mint öt hónap telt el az akkori, Mainz elleni meccs óta.

“Csak” döntetlenre futotta a Frankfurt otthonában

“Csak” döntetlenre futotta a Frankfurt otthonában

Ritka az, amikor egy topmérkőzésnek beharangozott találkozó hű marad a nevéhez, de a Frankfurt-Dortmund mérkőzés tökéletesen rászolgált erre: extrém intenzitással, és számtalan büntetőterületen belüli akció történt az első másodpercekből kezdve. Bürki alig két perc után már játékba kellett avatkozzon, és kitűnően hárította Da Costa próbálkozását, de a hazaiak megkeserítették a vendégek dolgát, nagy nyomásukkal hibákba kényszerítették a listavezetőt.

Az erős támadó felfogás persze hátrányokat is jelent, a szabadon hagyott tereknek hála a Dortmund sem maradt adós a helyzetek megteremtésével. A 12. percben Sancho tudta kiugratni Alcácert, és bár technikailag tökéletes volt a befejezési szándéka, végül egy védő szögletre tudta menteni az akcióját.

Reus és Guerreiro bal oldali csapatjátéka törte meg a gólcsendet a 22. percben, és a csapatkapitánynak számtalan lehetősége adódott a következő percekben is, melyek során kétszer a kapufát edzette meg. Ezért a hibáért azonban a Frankfurt büntetett, és még a félidő vége előtt ki tudtak egyenlíteni.

A második játékrész sem maradt adós a kísérletekkel, de gól végül sem hazai, sem vendégoldalon nem született. Ez a botlás veszélyes volt ugyan dortmundi szempontból, de korábbi trénerünk, Peter Bosz letette névjegyét a Bayer otthonában, és 3-1-re legyőzte az üldöző Bayern Münchent, óriásit segítve ezzel a Borussia Dortmundnak.

A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva érhető el:

https://footy2.matchat.online/player/html/lzkFTLzaz7?popup=yes&autoplay=1

Subotic: Labdarúgóként születni kell ezekre a pillanatokra

Subotic: Labdarúgóként születni kell ezekre a pillanatokra

Neven Subotic másfél év után az Eintracht Frankfurt ellen ismét kezdőként lépett pályára a Borussia Dortmund csapatában. A 2:2-re végződő találkozó eredményével természetesen csalódott vot, de a visszatérésének örömét nem lehetett elvenni tőle.

Neven, milyen érzés volt másfél év után újra a BVB színeiben játszani a Bundesligában?
Kezdetben nagyon boldog voltam. Mint valaki, aki hosszú nyaralás után jön haza. Nagyon hiányzott, a Bundesliga tíz éve olyan nekem, mint az otthonom. Az érzés kezdetben tényleg gyönyörű volt, de most természetesen úrrá lett rajtam a csalódottság az eredmény láttán. Több volt bennünk.

Kezdettől fogva igaza volt. Mégis egy új felállást láthattunk a védelemben, Julian Weigl volt mellette középen, és ez egy új feladat, amivel meg kell birkózni…
Így van, mindannyian ezért lettünk labdarúgók, mert szeretjük a kihívásokat. A Frankfurt nagyon jól játszott és megnehezítették az életünket. Sportolóként ez hatalmas kihívást jelent. Úgy gondolom, hogy a legkisebb probléma csak velünk lehetett. Az ellenfél, ahogy lehetett, összezavart minket. Egy kicsivel többet érdemeltünk volna a végén.

A teljesítményét már értékelte. Ez is egy jel: Neven Suboticsra bármikor számíthatunk?
Neven Subotic visszatért! Hosszú ideje nem játszottam, de teljes erőbedobással dolgoztam az edzéseken hosszú hónapokon keresztül. Örülök, hogy újra pályára léphettem és megmutathattam, mit tudok. Amikor szükségem van erre, akkor még szebb. Labdarúgóként születni kell ezekre a pillanatokra. Nézőként is csodás, de ezt még megtehetem majd a pályafutásom után. Szeretnék többször a pályán lenni – a lehető legtöbbször.

Reakciók: Kiábrándító, hogy nem rúgtuk meg a harmadik gólunkat

Reakciók: Kiábrándító, hogy nem rúgtuk meg a harmadik gólunkat

Ismét csalódást keltő eredményt ért el a Borussia Dortmund, miután az Eintracht Frankfurt ellen csak 2:2-es döntetlent játszott a nyolcszoros német bajnok csapat a Bundesliga kilencedik fordulójában. Nuri Sahin és Maximilian Philipp egyetértett abban, hogy 2-0-s vezetést nem szabad elengedni.

Peter Bosz: “Korán kellett volna pontot tenni a meccs végére. Rengeteg lehetőségünk volt, 3-0-ra, vagy 3-1-re is nyerhettünk volna. Sajnos nem használtuk ki ezeket. A cserékkel a védelmünket erősítettem meg, mert a Frankfurt nagyon keményen játszott azokban a percekben, amikor a gólokat kaptuk. Számomra kiábrándító, hogy nem rúgtuk meg a harmadik gólunkat. Nem hagyhatjuk legközelebb, hogy játékban ennyire feljöjjön az ellenfelünk.”

Neven Subotic: “A Frankfurt nagyon jól játszott és megnehezítették az életünket. Sportolóként ez hatalmas kihívást jelent. Úgy gondolom, hogy a legkisebb probléma csak velünk lehetett. Az ellenfél, ahogy lehetett, összezavart minket.”

Nuri Sahin: “Ez egyszerűen nem történhetett meg velünk! Ha 2-0-ra vezetsz, akkor nem hagyhatod, hogy nyílt legyen a mérkőzés. El kell fogadnunk, hogy balszerencsések voltunk és többé ez nem történhet meg. Egy csapat vagyunk. Bürki nehéz időszakon megy keresztül és ezért mentem oda hozzá a gólom után. Csak megakartam mutatni neki, hogy mindannyian összetartunk.”

Maximilian Philipp: “Hatalmas a csalódottság bennünk. Sokkal többet akartunk tenni a harmadik gólért. 2-0 után öt percre elaludtunk és kiegyenlített az ellenfél. Ez a Bundesliga. Ez egyszerűen nem történhet meg velünk. Le kell vonnunk a tanulságokat és kedden ezeket jóvá kell tennünk. A gólom előtt Auba szabad teret biztosított számomra és így volt időm kilőni a hosszú sarkot. Több gólt is szerezhettem volna, ezért sem vagyok elégedett.”