Alex Isak négy góljával nyert a Borussia Dortmund

Alex Isak négy góljával nyert a Borussia Dortmund

A tegnapi szuperkupa utána a Borussia Dortmund ma délután ismét pályára lépett, az ellenfél nem más volt, mint a FC Rot-Weiß Erfurt csapata.

A találkozó nem indult jól a Borussia számára, hisz Lauberbach góljával a 12. percben vezetést szerzett a hazai csapat, majd ugyan Isak szép befejezése és az impozáns teljesítményt nyújtó Beste szabadrúgásgólja révén fordított a BVB, de a félidő vége előtt Huth is betalált, ezzel egalizálva az eredményt.
Több nagyszerű helyzetet is kidolgozott a Borussia, az áttörés az 5-1. percben jött, amikor is Isak ismét betalált Subotic előkészítéséből. A svéd tini nem állt le és előbb a 60. minutumban Beste, majd a 88. percben Philipp közreműködésével ismét gólt szerzett.

A tartalékosan felálló BVB tehát impozáns eredményt ért el és mindenképpen pozitívumokkal zárta a találkozót. Több fiatal is remek teljesítményt nyújtott, külön kiemelnénk Isak, Beste és Bockhorn munkásságát.

BVB: Weidenfeller – Passlack, Toprak, Subotic, Beste – Dietz – Dahoud (Eberwein, 46), Pflücke (Serra, 76) – Bockhorn (Amenyido, 76), Isak, Philipp
Gólok: 1-0 Lauberbach (12), 1-1 Isak (Dahoud, 18), 1-2 Beste (szabadrúgásból, 21), 2-2 Huth (40), 2-3 Isak (Subotic, 51), 2-4 Isak (Beste, 60), 2-5 Isak (Philipp, 88)
Nézőszám: 14,588

BVB – ABC | Szoros vereséget szenvedett a Borussia a Szuperkupa előtt

BVB – ABC | Szoros vereséget szenvedett a Borussia a Szuperkupa előtt

A BVB dominált az utolsó felkészülési mérkőzésén az Atalanta ellen a Bad Ragaz-i edzőtábor végén, de vereséggel zártak a masszívan védekező Atalantával szemben az ausztriai Altach Stadionban.

Mario Götze volt a csapat kapitánya, aki egyike volt azon három játékosnak, aki a négy nappal korábbi, Espanyol elleni mérkőzésen is pályára lépett: rajta kvül Roman Bürki és Mahmoud Dahoud volt még érdekelt abban a csapatban. A frissen visszatért Götze ezúttal 62 percet kapott, ami az eddigi legtöbb játékideje volt egy mérkőzésen a csapatban a betegségéből való felépülés óta.

Azon játékosok, akik a bergamói csapat ellen nem léptek pályára, intenzívebb edzésen vettek részt. A kispadon mindössze négy játékos – Reimann, Larsen, Sokratis és Zagadou – foglalt helyet.

Esős és szeles vihar jellemezte a nyitó perceket, melynek során a Borussia igyekezett fogást találni a nyomást gyakorló Atalantán. Az olasz együttes boldogan átengedte a labdát a BVB-nak, amivel a német csapat nem igazán tudott mit kezdeni. Az első percekben kevés lehetőség adódott, a 7. percben Isak kísérletét hárította Berisha, melyet Beste ívelt be, majd Pulisic kísérletét hárították szögletre, végül Dahoud lövése kerülte el a kaput a 15. percben.

A kontrákra berendezkedő Atalanta még annyira se tudott helyzetet kialakítani, legelső támadásuk Kurtic nevéhez köthető a 43. percből, melyet Bürki azonban hárítani tudott.

A Sárga-Feketék továbbra is veszélysek maradtak, Rode kevéssel hibázta el a kaput az 55. percben, majd Philipp került tűzközelbe egy ívelést követően a 63. percben, végül Pulisic és Isak egyaránt vert helyzetbe került Berishával szemben, miután Subotic labdát szerzett mélyen az ellenfél területén belül 4 perccel később.

A kapuban Reimann váltotta Bürkit a félidőben, akinek szintén akadt védenivalója a 66. percben, ám öt perccel később egy rossz passzt elcsípve Ilicic lövését követően volt kénytelen kapitulálni.

A dortmundiak Götze cseréjét követően visszaálltak egy hátsó hármas alakzatra, ám a szerencsétlen vereséget ezúttal sem tudták elkerülni, csakúgy, mint az Espanyol elleni találkozón.

A tábor végetért, a játékosok visszatérnek Dortmundba, és megkezdik felkészülésüket a szombati Szuperkupára, melyet a Bayern München ellen vív a csapat.

BVB: Bürki (Reimann, 46′) – Passlack, Toprak, Subotic, Beste – Dahoud – Rode, Götze (Zagadou, 63′) – Pulisic, Isak, Philipp
Gól: 0-1 Ilicic (71′)
Nézőszám: 6.071 fő, Altach

BVB – RCDE | Szoros küzdelemben maradt alul a Borussia

BVB – RCDE | Szoros küzdelemben maradt alul a Borussia

Szoros mérkőzésen maradt alul a kétszeres UEFA-kupa döntős Espanyollal szemben a BVB Winterthurban pénteken, miután 1-0-ra győzött a spanyol együttes a domináló németek ellen.

Peter Bosz két részre osztotta csapatát a pénteki napon: az egyik fele intenzív tréningen vett részt, majd a Schützenwiese Stadion lelátóiról figyelte a találkozót, a csapat másik része pedig könnyített edzést teljesített, és nézett szembe este a tavalyi nyolcadik helyezett barcelonai együttessel. Ennek következtében négyen ültek csupán a kispadon, a fiatal Reimann és Beste mellett az új igazolások is helyet kaptak Philipp és Dahoud személyében, akik közül utóbbi a második játékrészben debütálhatott is a csapat színeiben.

Kedden, a svájci edzőtábor utolsó napján a szerepek fordulni fognak, a pénteken játszók fognak keményebben tréningezni, addig a csapat másik fele pedig farkasszemet néz az Atalantával.

Teltház volt a mérkőzésen, azaz 9400 ember foglalt helyet a lelátókon a Schützenwiese Stadionban – ebből megközelítőleg 80%-ban Sárga-Fekete szimpatizánsok voltak. Óriási ovációval fogadták hazai környezetben Roman Bürkit, de Mario Götzének is kijárt a lelkes buzdításból.

Az első játékrészben dominált a Borussia, 72%-os labdabirtoklással kényszerítették ellenfelüket vissza a saját térfelükre. Kilencszer lőttek kapura a spanyolok kettőjével szemben, de a gólszerzéssel már gondok akadtak, nem tudták találatra váltani jól kidolgozott helyzeteiket. Aubameyang két helyzetet is elpuskázott, előbb a harmadik percben lőtt nem sokkal mellé, majd a Götze-Dembélé összjátékból született helyzetet sem tudta értékesíteni. Castro a 38. percben szintén közel járt, 17 méterről kísérletezett sajnos eredmény nélkül.

A Sárga-Feketék többször is előbbre tudtak törni és stabilabban védekeztek mint a korábbi mérkőzéseken, de az Espanyol két kontrájával így is veszélyeztetni tudott, igaz Carrilhót előbb Piszczek megállította a 13. percben, majd őrizetlenül maradt középen, de az érkező íveléssel nem tudott mit kezdeni.

A második félidőben Dahoud váltotta Götzét, így először léphetett pályára dortmundi színekben. A spanyolok rögtön egy ígéretes helyzettel nyitottak a 46. percben, amit Bürki hárított, Sahin pedig szögletre vágta ki a labdát. Schürrle és Dahoud sem volt adós a lövéssel, de távoli lövéseik célt tévesztettek. Összességében a második játékrészre elfogyott az a lendület, ami az első félidőt jellemezte, amit az Espanyol végül ki is tudott használni: egy védelmi hibát kihasználva 10 perccel a vége előtt Piatti törte fel a Sárga-Feketék védelmét, megszerezve ezzel a győztes találatot. Az eredmény változatlan maradt, így a svájci edzőtábor első barátságosát vesztesként zárta a Borussia.

BVB: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Zagadou – Weigl – Castro, Götze (Dahoud, 46) – Dembélé, Aubameyang, Schürrle
Gólok: 0-1 Piatti (80′)
Nézőszám: 9.400 (teltház)

BOC – BVB | A második sor kezdett, kétgólos hátrányból állt fel a Borussia

BOC – BVB | A második sor kezdett, kétgólos hátrányból állt fel a Borussia

Szombat délután a Borussia Dortmund a másodosztályú VfL Bochum csapatához látogatott, hogy lejátssza idei negyedik felkészülési mérkőzését. A Borussia legutóbb az AC Milan csapatával találkozott, a milánói piros-feketéket 3-1-el múlták felül Aubameyangék. A Bochumnak a Borussia volt a hetedik edzőpartnere, legutóbb az Erfurt csapatával találkoztak egy null-hatos mérkőzésen.

Peter Bosz a mai mérkőzésen még nem számíthatott a csapathoz frissen csatlakozó Dahoudra és Philippre, de a két fiatal a jövőhéten már becsatlakozhat az edzésmunkába.

A Borussia holland szakvezetője a  Bürki, Zagadou, Mor, Götze, Isak, Rode, Schürrle, Pulisic, Passlack, Toprak, Durm tizenegyet küldte pályára, a padon pedig a  Reimann, Subotic, Bartra, Dembélé, Sahin, Aubameyang, Sokratis, Piszczek, Castro névsor ült.

A mérkőzés harminckilencedik minutumában Toprak oldalán ment el a Bochum, ugyan a centerezésbe még Zagadou bele tudott piszkálni, de a kipattanót 13 méterről Celozzi hibátlanul a kapufa mellé helyezte. Bürki szerencsétlenségére az arra kolbászoló Durm teljesen kitakarta a látóterét, így a svájció hálóőr védési esélyei egyenlőek lettek a nullával, 1-0.

A második félidőből szűk tíz perc telt el, amikor Zagadou kétszer is tisztázni próbált, de fejesét Losilla mellel levette a tizenhatos vonalán, majd kettőt a labdába fejelve, kapásból a léc alá zúdította. A Borussia kapujában immáron Reimann állt, noha a fiatal kapus pár lépésre kijött, a gól miatt aligha hibáztatható. A bochumi Tsubasa lövését kevés kapus védte volna óriási mázli nélkül – elképesztő találat volt, 2-0.
Az utolsó negyedórára aztán beállt Dembélé, Aubameyang, Sokratis, Sahin és Piszczek is, a szépítő találatot mégis a szünet után pályára lép Castro szerezte a maga sajátos eleganciájával, kedvenc helyéről, a tizenhatos előteréből, 2-1.
Egy perccel később Schürrle centerezett, középen pedig Pulisic érkezett, az amerikai szuper tehetség mellel juttatta a hálóba labdát, ezzel egalizálva, 2-2.

A Borussia legközelebb az Espanyol csapatával találkozik, pénteken.

ACM – BVB | Magabiztos győzelem a milánóiak ellen

ACM – BVB | Magabiztos győzelem a milánóiak ellen

Jól alakul idáig az ázsiai túra, hiszen a BVB második győzelmét is elkönyvelhette: az Urawa után a Milannak is 3 gólt rúgtak, ám ezúttal csak egyet kaptak Guangzhouban. Nuri Sahin és a duplázó Pierre-Emerick Aubameyang iratkozott fel a gólszerzők közé, a túloldalon Bacca volt eredményes.

Körülbelül 18.000 néző volt jelen a guangzhoui egyetemi stadionban, ahol a szakadó eső ellenére egy jó mérkőzésnek lehettek szemtanúi a kilátogatók a Bajnokok Nemzetközi Kupájának jelen találkozóján. Dembélé rögtön a 40. másodpercben betört az olaszok büntetőterületére, de passza már nem találta meg a középen érkező Pulisicet. A nyitópercek abszolúte a BVB-ról szóltak, és főképp Dembéléről, aki a 4. percben nem sokkal hibázta el a Milan kapuját.

Peter Bosz a frissen igazolt Dan-Axel Zagadout állította a védelem bal oldalára, aki már Essenben bizonyíthatott, és most sem adott alább tehetségének megvillantásából. Nuri Sahin ismét a hatos szerepében tetszelgett a 4-3-3-as hadrendben felálló Borussiában, ám védelmi szerepei ellenére ő nyitotta meg a gólok sorát: Rode ívelését követően Pulisic gurított vissza balról a középen tartózkodó Sahinnak, aki 20 méterről lőtt kapura – a labdába ugyan belekapott Storari, védeni azonban nem tudott, így a 17. percben vezetést szerzett a BVB.

Két perc elteltével ismét a Sárga-Feketéké lett a főszerep, hiszen Pulisicet Paletta csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterületen belül, és a játékvezető megítélte a tizenegyest, amit az egykori Milan-játékos Aubameyang magabiztosan értékesített a 20. percben. A Milan nem maradt sokáig adós a válasszal, a 24. percben Carlos Bacca lőtt távolról, és bár lövése nem volt túl erős, kellően pontos volt ahhoz, hogy a hálóban kössön ki. 2-1!

Összességében a BVB uralta a játékot, és kevés híján meglett a 3. gól is Castro révén, ám lövése a fölső léc fölött szállt el a 38. percben. A 62. perc viszont meghozta a várt találatot, egy villámgyors kontra hozta meg a találatot: Weidenfeller dobta ki a labdát, majd Castro egy nagy sprint után passzolt Pulisicnek, aki Auba felé továbbított, a gaboni gólszerző pedig azt tette, amit egy befejező csatárnak tudnia kell: a hálóba juttatta a labdát. 3-1!

Mario Götze is pályára léphetett, csakúgy mint az Urawa ellen itt is fél órát kapott. A maradék játékidőben mindkét fél előtt adódott még lehetőség a gólszerzésre, ám további találat nem született, így a 3-1-es győzelem nagyon magabiztos volt a formálódó Milannal szemben.

BVB: Weidenfeller (46′ Reimann) – Piszczek (46′ Passlack), Sokratis, Bartra (73′ Subotic), Zagadou (63′ Durm) – Sahin – Rode (63′ Götze), Castro – Dembélé (63′ Mor), Aubameyang (73′ Isak), Pulisic (73′ Schürrle)
Gólok: 1-0 Sahin (17′), 2-0 Aubameyang (20′, büntetőrúgás), 2-1 Bacca (24′), 3-1 Aubameyang (62′)