“Ki kellett volna használjuk a lehetőségeinket” – a mérkőzés reakciói

“Ki kellett volna használjuk a lehetőségeinket” – a mérkőzés reakciói

A két Julian, Brandt és Weigl is egyetértett abban, hogy a Hoffenheim ellen elszenvedett 2-1-es vereség több, mint bosszantó. Lucien Favre edző és Michael Zorc sportigazgató a helyzetkihasználás előnyeinek eltékozlását kritizálta. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Teljesen uralmunk alatt tartottuk a mérkőzést. Képtelenek voltunk a tiszta helyzeteinket kihasználni, amiből öt vagy hat is volt, könnyedén lehetett volna 2-0, akár 3-0 is a javunkra. Hatalmas helyzeteink voltak, de nem játszottuk meg jó, túlbonyolítottunk dolgokat. Fantasztikusan akartunk játszani, de elvesztettük a labdát, és bár visszaszereztük, egyszerűbb lett volna a megtartására játszani – ez sokba is került így. Nem arról van szó, hogy gyorsan elfáradtunk volna – megdolgoztunk azért, hogy ide jussunk, ráadásul két sérültünk is lett a második félidőben.”

Michael Zorc: “Ennek a mérkőzésnek még csak döntetlennel sem lett volna szabad végződnie. Ajtó-ablak helyzeteink voltak, melyek kihasználatlanok maradtak, ez volt a probléma. A félidőben azt beszéltük, hogy 2-0 is lehet az állás, de le kell hozzuk Hummelst és Hazardot. Ezt követően kellett újra megkeverni a kártyákat, és új taktikával előállni. A második félidőben voltak remek helyzeteink, főleg a jobb oldalon támadtunk le, de nem tudtuk megfelelően beadni azt középre. A végén ez különösen megbosszulta magát.”

Julian Brandt: “Minden vereség fájó, főleg ha vannak remek helyzeteid mindkét féliidőben, így különösen bosszantó. Ha 1-0-ra vezetsz, és 2-0-ra növelhetnéd, de nem sikerül, előfordul hogy a túloldalon ti kapituláltuk. Ezt nem lett volna szabad engedni, vigyázni kellett volna az eredményre, ha képtelenek vagyunk újabb találatot szerezni. Ha hibázunk, gólt kapunk, ez így működik.”

Julian Weigl: “Frusztráló vereség. Ennek nem ez az út volt kijelölve, ezt nem lett volna szabad megengedni. Ezért vagyunk csalódottak és bosszankodóak. Nem játszottunk rosszul, képesek voltunk végig veszélyes helyzetbe hozni magunkat, de a lehetőségeink legtöbbjét nem sikerült végül végigvezetni. A második félidőben kissé megtorpantunk, míg a Hoffenheim végzetes volt – két helyzetük volt csupán, mindkettőt góllal zárták, és ez volt az, ami számított.”

A Hoffenheim otthonában zárjuk 2019-et ma este

A Hoffenheim otthonában zárjuk 2019-et ma este

A TSG Hoffenheim otthonába látogat a Dortmund, amivel lezárják a 2019-es naptári évet, illetve az évtizedet is.

A két csapat legutóbbi 13 egymás elleni mérkőzéséből mindössze egyet veszített el a BVB, ez 2018. május 12-én esett meg, akkor 3-1-re nyertek a hazaiak. A sinsheimiek ellen viszont az elmúlt időszakban szenvedett a csapat, hiszen egy vereség, és két döntetlen volt a legutóbbi három párharc eredménye, és idegenben is 2012 decemberében nyert a csapat az otthonukban, ennek szintén 3-1 lett az eredménye Götze, Großkreutz és Lewandowski góljainak köszönhetően.

A keddi fordulóban játszott a Dortmund és a Hoffenheim is, előbbi a Lipcse ellen 3-3-ra zárt, utóbbi pedig Berlinben legyőzte az Uniont 2-0-ra. Gólok tekintetében nincs okuk a panaszra, hiszen a legutóbbi 10 bajnokik legalább egyszer rendre betalált Schreuder csapata, igaz, az idei szezonuk eddig gyengébben néz ki, hiszen legutóbbi négy hazai mérkőzésükből csak egyet nyertek meg a Paderborn ellen, november elsején, illetve hazai pályán 18 kapott gólnál járnak, ami kétszer több a tavalyi szezonhoz képest a bajnokság ezen szakaszából.

Vendégoldalon a Dortmund stabilabbnak mutatkozik, legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyertek, és a legutóbbi 13 találkozó során csak egyszer szenvedtek vereséget – vereségek tekintetében a Dortmund a “legerősebb”, hiszen csak kétszer kapott ki idén, amivel ligaelsők – igaz, holtversenyben, hiszen a Lipcse is kétszer veszített idén, mindkét vereséget idegenben szenvedték el.

Nagy kérdés, hogy kikkel tudunk felállni, hiszen a tegnapi hírek alapján Reus izomsérülést szenvedett el, míg Sancho játéka is kérdéses egy lábsérülés miatt, Delaney, Schmelzer és Witsel pedig továbbra sem bevethető. A túloldalon sérült ugyan nincs, de apróbb bajlódással küzd Belfoldil, Ochs és Zuber is, de nem kérdés, hogy a Dortmundnál vannak a fájóbb pontok. Hogy mi sül ki ebből, és hogyan zárul az idei naptári évünk ma este kiderül, 20:30-tól ugyanis útjára indul a labda a Prezero Arénában.

 

 

Erős szellem pontot ment

Erős szellem pontot ment

A Borussia újra megmutatta erős akaraterejét a Hoffenheim elleni döntetlennel, és minden szempontot figyelembe véve (kapura lövési szám 18-8 a TSG javára…) szerencsésnek vallhatják magukat az 1 ponttal a Bajnokok Ligája-résztvevő csapattal szemben.

Sorozatos döntetlen: A BVB legutóbbi hat látogatásából öt döntetlennel zárult Hoffenheimben, a maradék egyet pedig a hazaiak nyerték meg.

Veretlenül: A Borussia első négy mérkőzésén továbbra is veretlen maradt a bajnokságban, nyolc pontot szerzett eddig a Sárga-Fekete alakulat.

Leküldve: Abdou Diallo legelső piros lapját szerezte a Bundesligában. Ez volt az 50. olyan piros lapja a Borussia Dortmundnak az élvonalban, amely azonnal, és nem két sárga lap után villant.

Osztott műszak: A hét bajnoki gól ebben a bajnoki szezonban hét játékos között oszlik el a csapaton belül.

Back to business: Shinji Kagava először volt kezdő az idei szezonban, korábban csak Brüsszelben szállt be a játékba a kispadról.

Ez nem ért piros lapot! – A mérkőzés reakciói

Ez nem ért piros lapot! – A mérkőzés reakciói

A mérkőzés utáni értékelés során a Dortmund játékosai egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy Abdou Diallo kiállítása jogtalan volt. A játékosok és a vezetők is kritizálták a teljesítményt. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Semmiképpen sem ért piros lapot. Abdou egyértelműen előbb ért a labdához, és fejelte vissza a kapusnak. Nem szoktam ítélkezni  egy véleményes szituációban, de úgy gondolom, a videóasszisztens tévedett. Mindenki a stadionban látta, hogy ez nem piros lapot érő megmozdulás volt.”

Christian Pulisic: “Jól kezdtünk az első negyed órában, de utána ellehetetlenült a helyzetünk. A Hoffenheim gólt lőtt, mi meg csak próbálkoztunk és próbálkoztunk. A piros lap rosszul ért minket, de végül egyenlítettünk.”

Lucien Favre: “Nem ért pirosat a szabálytalanság. Teljesen jól játszottunk az első 25 percben, ez azonban nem tartott ki tovább. Minden labdavesztés egy újabb veszélyes kontrát nyitott meg a Hoffenheim előtt. A 60. percet követően ébredtünk fel újra és kezdtünk megint előre játszani, és javult is a helyzetünk. A pirosat követően mindenki azt hitte, nekünk végünk, de mégis vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Az 1-1-es eredménnyel elégedettek lehetünk, ezt tudjuk nagyon jól.”

Michael Zorc: “Nehéz a közönség viselkedésével elszámolni: a legjobb az, ha beszélünk róla, természetesen. A Hoffenheimmel beszéltünk a mérkőzés kezdetén arról, hogy kísérletet tegyünk az indulatok visszaszorítására. A klub nevében is elnézést kérünk azért, amit a mérkőzésen láthattunk.”

Pulisic mentett pontot a 10 emberrel játszó BVB-nak

Pulisic mentett pontot a 10 emberrel játszó BVB-nak

Hiába birtokolta 74%-ban a labdát a Dortmund az első 20 percben, hiába dominált, sőt, érdemelt volna büntetőt a hatodik percben Schulz faultjánál, komoly fenyegetést nem jelentett az ellenfél kapujára. A megtáltosodó Hoffenheim kis híján átgázolt a Borussián, óriási szerencsével sikerült végül egy pontot szerezni a Rhein-Neckar Arénából.

A Dortmund jobb oldalán erős nyomást gyakorolt a Hoffenheim, Schulz, Zuber és Kramaric hármasa hatékonynak bizonyult. Már az első percben egy eladott passzból veszélyeztettek, de Piszczek az utolsó pillanatban még tisztázni tudott. A 18. percben Bürki mutatott be óriási védést Bittencourttal szemben, aki Schulztól kapott remek labdát.

A félidő vége előtt a hazai nyomás eredményesen zárult: a BVB nem tudta kivédeni a TSG kontratámadását, Brenet középre játszott labdája mind Zuber, mind Diallo mellett elment, és az érkező Joelinton 15 méterről ballal a hálóba juttatta a labdát, megszerezve ezzel a 44. percben a vezetést a Hoffenheim javára.

A Hoffenheim ott folytatta a második félidőt, ahol abbahagyta, már az 50. percben duplázták előnyüket Bicakcic révén, azonban korai volt az öröm, mivel a VAR által érvénytelenítették a találatot, lesállás miatt. A teljesen megzavarodott vendégek ezután visszatámadtak, Kagava alig hibázta el a kapu bal oldalát az 56. percben Pulisic átadását követően, majd egy szögletet követően Piszczek lövését blokkolták az utolsó pillanatban.

Favre mester a 60. percig várt a cserékkel, Dahoud és Wolf helyére Delaney és Sancho érkezett, majd 10 percre rá Kagavát szólította le a tréner, helyére Philippet küldte a svájci edző. Azonban egy nem várt fejlemény újra beleszólt a csapatösszetételbe: Diallo Kramariccsal viaskodott, hogy ne törjön egyedül kapura, ám szerelési kísérletéért piros lappal “jutalmazta” a játékvezető.

Nem lehetett azt mondani, hogy Diallo teljesítménye lendítene a csapaton, de kiválását követően a csapat új szárnyra kapott, remekül szorította vissza a Hoffenheimet saját térfelére. A 84. percben Schmelzertől indult az egyenlítő gólt érő akció, akinek passzát Reus Pulisic felé továbbította – a fiatal amerikai nem remegett meg, magabiztosan értékesítette a végül egy pontot érő találatot. Ám ez sem volt könnyű menet: a hosszabbítás második percében Belfodil abszolút meccslabdát puskázott el, miután a kapu közvetlen közelében nagy erővel rúgta fölé a játékszert, megmentve ezzel a Dortmundot az idegenbeli vereségtől.Reus shines, Pulisic scores

A mérkőzés összefoglalója: