Barátságos találkozó: 1. FC Magdeburg – Borussia Dortmund 2-2

Thomas Tuchel és edzői csapata kihasználta a válogatott szünet adta lehetőséget, és barátságos találkozót játszott idegenben az 1. FC Magdeburg csapata ellen. A Borussia Dortmund, benne a jelenlegi U23-as és U19-es játékosokkal egy 2-2-es (1-2) döntetlent ért el a harmadosztályú klub ellen az MDCC Arénában.

FC Magdeburg and Borussia Dortmund

Bár 14 dortmundi játékos – beleértve a japán Shinji Kagawát és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot – távol van a csapattól a nemzeti válogatottban való szereplésük okán, azok, akik otthon maradtak, kihasználták a lehetőséget, és egy felkészülési mérkőzést játszottak. A távollevők mellett sérülés/betegség miatt nem vehetett részt Nuri Sahin, Erik Durm, Marcel Schmelzer és Moritz Leitner sem a szászországi túrán.

A kezdő tizenegy – benne az U23-as és U19-es csapat játékosaival – jó teljesítménnyel rukkolt elő a harmadosztályban hetedik helyen álló csapat ellen, bár a játék korai szakaszában nem alakultak ki igazán helyzetek. Fél óra eltelte után azonban egy túlságosan is ismerős helyzet köszönt vissza: Nicolas Hebisch tört át egy kontratámadásból, és csapata első helyzetét rögtön gólra is váltotta. Pár perccel később azonban Adrián Ramos passza megtalálta Jonas Hofmannt, akinek átadását Mitsuru Maruoka juttatta a hálóba, s egyenlített ki. Alig telt el egy perc, és a belga Adnan Januzaj egy látványos lövéssel szerezte meg a félidei szünet előtt a vezetést (34. perc).

A szünetben az U23-asok kapusa, Hendrik Bonmann váltotta Weidenfellert, valamint az U19-es védő, Jacob Bruun Larsen jött fel Knystock helyére a balhátvéd posztján. De eltekintve egy távoli kísérlettől Adrián Ramos jóvoltából – amit Cichos hárítani tudott (57) -, a sárga-feketék ritkán jelentettek igazi fenyegetést a második félidő elején. A 72. percben Becknek köszönhetően egyenlített a Magdeburg, így a 19.679 főből álló nézősereg egy 2-2-es döntetlennek lehetett az este folyamán szemtanúja.

Borussia Dortmund: Weidenfeller (Bonmann, 46.) – Fritsch, Subotic, Zimmermann (Schumacher, 68.), Knystock (Larsen, 46.) – Bender, Castro, Januzaj (Flores, 80.) – Hofmann (Sauerland, 80.), Ramos, Maruoka (Serra, 62.)

Gólok: 1-0 Hebisch (30.), 1-1 Maruoka (33.), 1-2 Januzaj (34.), 2-2 Beck (72.).

Nézőszám: 19.679 fő

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion