BVB – VFB | Ez nem kisasszonyfutball lesz

Gyakorlatilag minden hátralevő mérkőzése vérre megy a Borussia Dortmundnak a Bundesligában, vasárnap például Stuttgartban lehet javítani a nagyon súlyos Bayern elleni pofont.

bvb vs vfb

A Borussia Dortmund hivatalos honlapja rendre összeszedi az aktuális bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos statisztikákat, ez alapján pedig a Dortmund legutóbbi nyolc Stuttgart elleni meccséből hatot is megnyert. Csakhogy ezúttal sutba kell vágnunk mindenféle pozitív statisztikát és előzményt, mert hetek óta tudjuk, hogy ezek semmit sem jelentenek a Stöger-csapat játékát látva.

A tét óriási a Stuttgart ellen, hiszen a Borussia egy vereséggel könnyedén lecsúszhat akár a Bajnokok Ligáját jelentő pozíciókról a forduló végén, pedig a bajnoki finis neheze még csak ezután jön. Ami azonban nagyon aggasztó lehet a Dortmund szurkolók számára, hogy Peter Stöger hiába hoz elfogadható számokat statisztikailag a bajnokságban, amióta átvette Peter Bosztól a karmesteri pálcát, de a csapat legalább olyan töketlen vele, mint a hollanddal volt.

A svábok ráadásul nyolc mérkőzés óta nem kaptak ki és minden bizonnyal sárga-feketére fáj a foguk. Stuttgartban már sikerült felfalniuk a gyámoltalan Borussiát és ha a szívünkre tesszük a kezünket, ez a Signal Iduna Parkban is megtörténhet. Reményre adhat okot, hogy Reus ismét bevethető lesz, az már kevésbé, hogy így újfent fennáll a veszélye annak, hogy megsérül.

Tudjuk még fokozni: a VfB a három csapat közül az egyik, amely ellen negatív a Dortmund Bundesliga rekordja – a Bayern és a Lipcse a másik kettő – de kilenc mérkőzés óta nem tudott nyerni a Stuttgart Dortmundban. Szép lenne, ha a csapat megismételné eddigi legnagyobb arányú győzelmét a Stuttgart ellen (7-1) az egyik legnagyobb arányú vereséget követően, de minden bizonnyal egy újabb kínkeserves kínlódás lesz a vasárnap délutánunk.

Hogy mi szól a Dortmund mellett? Egyszerűen nyernünk kell. Muszáj.

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion