Abdou Diallo a Borussiához igazolt!

A Borussia Dortmund bejelentette a mai napon Abdou Diallo érkezését. A 22 éves középhátvéd a Mainztól érkezett, 2023-ig írt alá a Sárga-Fekete együttessel. A Transfermarkt.com adatai szerint Diallo 28 millióért érkezett.

Abdou Diallo

Az első, Bundesligában töltött szezonjában Diallo hamar kulcsjátékossá vált a mainzi védelemben, 27-szer lépett pályára (mindig kezdőként), és csak egyszer nem játszotta végig a 90 percet. “Abdou Diallo olyan kvalitásokkal rendelkezik, ami meggyőzött minket a szerződtetéséről” – nyilatkozta róla Michael Zorc, majd hozzátette: “Ő egy modern és erős középhátvéd, aki intelligens, és remekül lát a pályán. Mind a szélen, mind a védekező középpályás posztján megállja a helyét. A benne rejlő potenciál és sokszínűség kombinációja volt az, ami érdekessé tette számunkra Abdou-t az átigazolások kapcsán.” Az is Diallo mellett szól, hogy a francia U21-es válogatott kapitányaként már vezéri szerepkörben is bizonyíthatott. 2011-ben debütált az U16-osoknál, azóta mindegyik korosztályos válogatottban megfordult.

“Már megismertem a Bundesligát a Mainz színeiben, és most alig várom, hogy a Borussiánál bizonyíthassak magasabb szinten” – mondta Diallo, majd hozzátette: “A csapattársaimmal karöltve szeretném meghálálni a belém fektetett bizalmat, és segíteni a BVB-t abban, hogy minden sorozatban elérje a célját. Alig várom, hogy elkezdhessük a felkészülést az előszezonban Lucien Favre-vel.”

A Dortmund július 7-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion