Európa-liga: Odd Grenland BallKlubb – Borussia Dortmund 3-4

Kiábrándító első félidőt követően megtáltosodott vendégek – így jellemezhetnénk röviden a találkozót, amely a 3-0-ás hazai vezetést követően 4-3-as eredménnyel végződött, immáron a vendégek javára. Aubameyang kétszer, Kagawa és Mkhitaryan egyszer volt eredményes.

Greenland vs BVB

RA vendégcsapat Weidenfeller, Castro, Ginter, Hummels, Schmelzer, Bender, Gündogan, Kampl, Kagawa, Mkhitaryan, Aubameyang felállásban lépett pályára.

Az Odd csapata kezdte meg a találkozót, és szinte még el sem halt a kezdő sípszó hangja, már hátrányba kerültünk: a bal oldalról érkező beadásra Samuelsen tökéletes ütemben érkezett, és a hálóba bólintotta a labdát, így 14 másodpercet követően már 1-0 állt az eredményjelzőn. A hazaiak a korai góltól még inkább erőre kaptak, és a gyengén futballozó vendégek fölé kerekedtek – több akciót alakítottak ki, míg a Dortmund tétovának bizonyult a hazaiak szervezett védelmével szemben.

A sárga-feketék az idő haladtával sem tértek magukhoz, sőt – a 19. percben ezúttal jobb oldalról indult ez az akció, és a középen egyedül maradt Nordkvelle vihette a labdát, és higgadtan lőtte a kifutó Weidenfeller mellett a hálóba, 2-0-ra növelve az előnyt.

Még megemészteni se tudtuk, már 3-0 volt: 2 perccel később szabadrúgáshoz jutottak a norvégok, és Ruud a nagy távolság ellenére is tökéletesen lőtt kapura, Weidenfeller pedig nem tudott hárítani. A vendégcsapat lassan ébredezni kezdett, de komolyabb helyzetek nem alakultak ki – többen lőttek kapura, de Mkhitaryan (17.) és Kagawa (44.) fölé, Castro (25.) és Gündogan (40.) csak mellé tudta lőni.

A 33. percben némi remény felcsillant: jobb oldalról Kampl adta be Mkhitaryannak, akinek lövésén ugyan rajta volt a kapus, de kipattant róla, az érkező Aubameyang pedig bekotorta a hálóba a játékszert.

A félidő további része komolyabb helyzetet már nem hozott egyik oldalon sem, csupán egy sárga lap került kiosztásra Jensen részére, aki Gündogant buktatta a 41. percben. A játékrész hosszabbítás nélkül ért véget.

A második félidőre Castro már nem tért vissza a pályára, helyette Sokratis folytatta, illetve a 63. és 68. percekben hagyta el a pályát Kampl és Bender, helyettük Ramos és Weigl érkezett.

A csapatok kicserélődtek – ezúttal a Dortmund hozta a megszokott formáját, és egy térfelesre varázsolta a játékot, a norvégok pedig védekezésre kényszerültek. Ennek hamar meg is lett az eredménye – csak két perc telt el a második félidőből, mikor Shinji Kagawa 1 gólosra csökkentette a hátrányt. A helyzetek száma végtelen volt, az egyenlítő gól azonban váratott magára – Gündogan előtt adódott sok lehetőség, az 54. percben nem sokkal lőtt mellé, 10 percre rá védeni tudták lövését, de ezen felül a felső lécet is sikerült eltalálnia.

A gólhoz legközelebb a 66. percben kerültünk, Aubameyang távoli lövésébe ujjheggyel belenyúlt a kapus, így a labda a kapufáról kifelé pattant. 3 perc múlva szintén Auba előtt adódott lehetőség az egyenlítésre – Ramos felé érkezett egy beadás a bal szélen, aki megpróbálta lepasszolni a gaboninak, de nem tudta elérni. Másodpercekkel később a bal oldalról tűnt fel Aubameyang, és előtte a labda, de rossz tempóban érkezett, így csak a vonalon túlra tudta helyezni a játékszert a kapu mellett.

A 76. percben viszont már nem hibázott – Schmelzer bal oldali beadását mintaszerűen helyezte a hálóba, és a csapat öröme immár őszintébb lehetett, hiszen 3-3-ra állt a meccs, a hazaiak pedig a kapunkig se jutottak el ebben a játékrészben.

A kegyelemdöfést végül Henrikh Mkhitaryan állította be, aki a 85. percben került helyzetbe a Kagawától kapott labda által, és az örmény játékos magabiztosan szerezte meg a győztesnek bizonyuló gólt. A mérkőzés hátralevő perceiben sem engedett le a Dortmund, de újabb gól nem született, így egy nagyon szoros mérkőzést követően 1 gólos előnnyel várhatjuk a visszavágót.

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion