Thomas Delaney a Borussiához igazolt!

Igaznak bizonyultak az elmúlt hetek hírei – Thomas Delaney a válogatott edzőtáborát hagyta ott ma azért, hogy aláírjon a Borussia Dortmund csapatával. A 26 éves dán válogatott játékos 2022-ig írt alá a Sárga-Feketékhez.

Thomas Delaney

Delaney, aki amerikai apa és dán anya gyermeke, már nem rutintalan a nemzetközi porondon: mind a BL-ben, mind az EL-ben megfordult már a Köbenhavn csapatával, mielőtt a Brémába igazolt, ahol rögtön kulcsjátékossá vált tavaly nyári érkeztekor. A középpályás 32 bajnokin lépett pályára a Bremenben, ahol 3 gólt és öt gólpasszt jegyzett, és kemény játékának köszönhetően kulcsszerepe volt abban, hogy a Werder a negyedik legjobb védekezési rátával zárt a Bundesligában.

“A Borussia mindig első kézből rendelkezett tapasztalatokkal a dán válogatott játékosok kapcsán. Thomas Delaney egy erős játékos, mind fizikálisan, mind karakterét tekintve, és tökéletesen fog illeszkedni a csapatba köszönhetően annak, hogy rendkívül nyitott, és győzelemre éhes. Előbbre fogja lendíteni a játékunkat már a puszta jelenléte is!” – nyilatkozott róla Michael Zorc.

A 26-szoros válogatott játékos ma esett át az orvosi vizsgálaton, mielőtt aláírt a csapattal 2022. június 30-ig. “Szívesen játszottam volna az angol Premier Leagueben is egy bizonyos szinten, és voltak ajánlataim is, de amikor a Borussia hívott, nem kellett kétszer átgondoljam. Számomra a BVB Európa 10 legjobb klubjainak, Németországon belül pedig a két legjobb klub egyike – ráadásul a stadionjuk messze a legjobb Európában! Megígérem, hogy rengeteg szívvel játszom majd a csapatban, és a mostani világbajnokság ellenére is már izgatottan várom az új csapatomnál a munkát, és remélem ünnepelhetek majd 1-2 címet Sárga-Feketében.”

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion