MUFC – BVB | Erős kezdés a torna első mérkőzésén

A Borussia Dortmund első mérkőzésén rendkívül meggyőző, 4-1-es győzelmet (2-0) aratott a Manchester United felett a Bajnokok Nemzetközi Kupáján. Gonzalo Castro és Pierre-Emerick Aubameyang révén kétgólos előnnyel zárták az erősen induló első félidőt, majd Ousmane Dembélé növelte 3-ra a különbséget, végül Castro óriási gólja zárta a Sárga-Feketék teljesítményét. Manchesteri részről egy válasz született, a frissen igazolt Henrikh Mkhitaryan volt eredményes.

mufc-bvb

60.000 néző jelent meg a Shanghai Stadionban helyi idő szerint 20:05-kor, hogy a jóval 30 fok feletti hőmérséklet dacára megtekintse az európai klubok összecsapását. A Manchester United gyors játékkal, rengeteg előreíveléssel próbálkozott, míg a Dortmund a labdatartásra helyezte a hangsúlyt (65%-os birtoklást is elérve a mérkőzés egyes pontjain), és kontrollni próbálta a mérkőzést. Volt néhány hiba a játék folyamán, ami némi kisiklást eredményezett, azonban a United engedte a gyors váltásokkal járó mérkőzést. Ennek köszönhetően kis híján eredményes is volt az angol gárda, azonban Weidenfeller résen volt, és Lingard lövését a lécre tolta a 23. percben.

Ekkorra azonban már 1-0 volt a Borussiának. Aubameyang lőhetett szabadrúgást 25 méterről, ami nehezen megoldhatónak bizonyult a manchesteri kapus, Johnstone számára. A folytatásban Dembelé előtt adódott lehetőség, majd a kipattanót Kagawa és Castro várta, utóbbi pedig már nem hibázott, így 19 perc után 1-0-ra vezetett a BVB.

Tíz perccel a félidei sípszó előtt Valencia hozott össze egy tizenegyest kezezés által. A végrehajtó Aubameyang volt, aki nem hibázott, így az előny duplájára nőtt, és a lendület is: Dembelé ívelt jobbról a bal oldalra, Schmelzer pedig Aubameyang fele, aki nem sokkal, de kihagyta helyzetét a 40. percben. Két perccel később ismét Aubameyangé lett a főszerep, ezúttal Rode hozta játékba, de ismét nem járt sikerrel.

A fordulást követően valamennyire magához tért a Manchester, Mkhitaryan révén veszélyeztettek az 56. percben, de Weidenfeller résen volt. A válasszal nem maradtak sokáig adósak, 1 perccel később Dembelé lőtt gólt a rövidre, háromra növelve az előnyt, és ellehetetlenítve a United reményeit. Két perccel később már összejött a szépítés, annak a Henrikh Mkhitaryannak a révén, aki épp a Borussiából igazolt át a Vörös Ördögökhöz a nyáron.

A teljes csere ideje a 60. percre jött el, csupán Weidenfeller és Castro maradt a pályán – Bartra pedig frissen debütált a BVB mezében, és Merinóval együtt alkották a védelmet. A Borussia továbbra sem hagyott alább, rendre veszélyeztetett, aminek végül meglett a gyümölcse: egy rendkívül látványosra sikeredett góllal Castro megduplázta góljai számát a 86. percben, és beállította a végeredményt is egyben, amely így 4-1 lett a Borussia Dortmund javára.

BVB: Weidenfeller – Passlack (46. Larsen), Sokratis (61. Bartra), Bender (61. Merino), Schmelzer (61. Burnic) – Castro, Rode (61. Sahin) – Ramos (61. Pulisic), Kagawa (61. Leitner), Dembele (61. Hober) – Aubameyang (61. Mor) Gólok: 0:1 Castro (19.), 0:2 Aubameyang (36., büntetőből), 0:3 Dembélé (57.), 1:3 Mkhitaryan (59.), 1:4 Castro (86.) Nézőszám: 60.000 (sold out)

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion