BVB – BSC | Fordulatos mérkőzés, változatlan helyzet

A Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent játszott a Hertha BSC csapatával a pénteki játéknap során, így hazai veretlenségi sorozatában rekordot állított be, hiszen 25 mérkőzés óta nem kapott ki a Bundesligában a Signal Iduna Parkban a Sárga-Fekete együttes.

bvb-bsc

Thomas Tuchel mérkőzés előtti jóslata bevált: a BVB több mutatóban is dominált az első 45 percben a Herthával szemben, hiszen 75%-os labdabirtoklás mellett 87%-os passzhatékonyságot mutattak fel, ám a Sárga-Feketék nem jelentettek komoly fenyegetést az ellenfél kapujára. A Borussia nem tudta feltörni a berlini falat, ritkán kerültek 20 méternél közelebb a kapuhoz. Az első félidő több szabálytalanságot (8:10), és kevés helyzetet (2:5 lövés) eredményezett.

A fővárosiak legnagyobb helyzete Esswein előtt adódott, aki 17 méterről hibázta el a kaput. A másik oldalon Pulisic tört előre a jobb oldalon, de középre irányuló passza nem ért csapattársat a 20. percben. Az első játékrész nem a helyzetekről volt híres, a csapatok részéről rengeteg szabálytalanság tette emlékezetessé a 45 percet.

A Sárga-Feketék a második félidőt már jobban kezdték, kialakítva néhány helyzetet. A 47. percben Mor bal lábas kísérlete nem volt elég pontos, majd 3 percre rá Ginter maradt le egy fejelésről. Schmelzer nevéhez köthető az első kapura tartó lövés, 22 méterről tüzelt Jarstein kapujára a 62. percben, amit a kapus védeni tudott. A mérkőzés ezen szakaszára Tuchel kettős cserét hajtott végre, Rode és Götze helyére Kagawát és Dembélét küldte pályára. Ám ekkor már a Hertha vezetett, köszönhetően Ibisevic remek sarkazásos passzának, amit Stocker értékesíteni tudott az 51. percben.

A 65. és 67. percben Aubameyang előtt két helyzet is adódott az egyenlítésre. A gaboni válogatott játékos előbb öt méterről hagyta ki helyzetét, miután nem tudta megfelelően levenni Mor ívelését, majd nem sikerült átemelje a labdát, amit Dembélétől kapott. 10 perccel később ismét összecsaptak, ezúttal büntetőből, ám a norvég kapus megfogta Auba büntetőjét, amelyet Haraguchi kezezése miatt ítélt meg a játékvezető a 75. percben.

Mindezek ellenére az egyenlítést így is Aubameyang hozta össze, a csapat 13. kísérletéből. Merino passzolt Dembéléhez a bal szélre, akinek beadására Aubameyang ezúttal jó ütemben érkezett, és a 80. percben megszerezte a várt találatot.

A játékvezető a mérkőzés folyamán többször is reflektorfénybe került, és ez a mérkőzés végére sem változott. Patrick Ittrich piros lappal “jutalmazta” Mor akcióját, miután a fiatal játékos ellökte magától az őt fogó Hertha védőt. A dolog pikantériája, hogy a nálánál 20 centivel magasabb, és ugyanennyi kilóval nehezebb játékos rendkívül könnyen dőlt el a fiatal játékos kísérletétől – igaz, maga a szándék megkérdőjelezhetetlen volt Mor részéről.

A 10 emberre fogyatkozott BVB nem sokáig futballozott hátrányban, hiszen Stocker a 90. percben durva belépővel próbálta Gintert megállítani, aminek kapcsán rögtön villant a piros lap újra. A két együttes végül nem jutott dűlőre, így maradt az 1-1-es végeredmény, amivel a tabellán a helyzet változatlan maradt, továbbra is 2. helyen áll a Hertha, és 3. helyen a Dortmund.

Legutóbbi bejegyzés

Legjobb játékosok

KAPUS

Név: Gregor Kobel

#2 a légi kihívásokban

ELŐRE

Név: Karim-David Adeyemi

Top 30 a Dribblings kategóriában

KÖZÉPÉNZŐ

Név: Jude Bellingham

#1 a Biztonsági indexben

VÉDŐ

Név: Nico Schlotterbeck

#3 a Tackles-ben

A sárga fal, Dortmund

fussballstadion